Kαζάνι που βράζει μοιάζει η Δικαιοσύνη

Οι δικαστές, όπως είναι γνωστό, εξακολουθούν τις κινητοποιήσεις τους και δεν επιστρέφουν στις έδρες σε … φουλ τάιμ δικάζοντας μόνο για μία ώρα την ημέρα. Το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ετοιμάζει μάλιστα την επόμενη μέρα λειτουργίας της Δικασιοσύνης στη μνημονιακή εποχή.

Πολλοί δικαστές και εισαγγελείς εδώ και καιρό έχουν καταθέσει στους προϊσταμένους των δικαστηρίων και των εισαγγελιών γραπτό αίτημα ζητώντας να τους παρασχεθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός και ο απαιτούμενος αριθμός των γραφείων, ώστε να εργάζονται μόνο εντός των δικαστηρίων και όχι να είναι αναγκασμένοι να κουβαλούν

τεράστιες δικογραφίες στα σπίτια τους.

Το αίτημα ουσιαστικά έχει μείνει μετέωρο. Όπως όμως, όλα δείχνουν δικαστές και εισαγγελείς ακόμα και αν εντός του δικαστικού έτους επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντά τους είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν τους όρους εργασίας τους. Σε αυτό το πνεύμα εντάσσεται και η επιστολή που έστειλαν η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Μανωλίδης με αποδέκτη τον Υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε θέσει θέμα συνταγματικότητας των νέων περικοπών των δικαστών.

Στο πρόσωπό του έχουν βρει έναν σύμμαχο και λένε στην επιστολή τους ότι : « Η εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών εργασίας (θέρμανση-κλιματισμός) καθώς και της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής στα Δικαστικά Καταστήματα (computer, σύνδεση με Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών, εκτυπωτή, γραφική ύλη κλπ) προς χρήση αυτών από τους Δικαστικούς Λειτουργούς, ώστε όσοι εξ΄αυτών επιθυμούν να ασκούν τα καθήκοντά τους στα Δικαστικά Καταστήματα, θεωρούμε ότι πρέπει να υλοποιηθεί. Πληροφορούμεθα ότι ικανός αριθμός Δικαστών, υπηρετούντων στα μεγάλα κυρίως Δικαστήρια (Εφετεία και Πρωτοδικεία Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης) έχουν υποβάλλει προς τούτο και σχετικό αίτημα προς τους Προέδρους του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης εκάστου Δικαστηρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα