ATHENS WORLD MUSIC FESTIVAL

Οι μουσικές του κόσμου όπως παράγονται και ακούγονται στην Αθήνα του 2012 παίρνουν για πέντε ημέρες (16-20/7) τον λόγο στην Τεχνόπολη του Δ.Α., στο Γκάζι.

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στις μουσικές του κόσμου, όπως έχει επικρατήσει να χαρακτηρίζονται, εμπνευσμένες, γραμμένες και παιγμένες από μουσικούς με καταγωγή από τις πέντε ηπείρους του πλανήτη που όμως ζουν είτε ως γηγενείς είτε ως μετανάστες στην Αθήνα ξεκινά από απόψε το βράδυ στην Τεχνόπολη του Δήμου

Αθηναίων. Είκοσι πέντε μουσικά σχήματα, 30 σολίστες, περισσότεροι από 100 μουσικοί και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων δηλώνουν έτοιμοι να σκορπίσουν το πνεύμα της πολυπολυτισμικότητας στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που περιλαμβάνονται στο ρόστερ του πενθήμερου φεστιβάλ συναντάμε μεταξύ άλλων τους: Melios Balcana Mama, Martha Moreleon, Ζωή Τηγανούρια, Μάριο Στρόφαλη, Encardia, Χρήστο Τσιαμούλη, Δώρο Δημοσθένους αλλά και τους Gypsy Devils (φωτο) που καταφθάνουν ως special guests για να μας μυήσουν στην τσιγγάνικη μουσική της κεντρικής Ευρώπης. Από ταραντέλες και βαλκανικά κρουστά μέχρι λάτιν, fados και flamenco δημιουργούν ένα μοναδικό μωσαϊκό πολιτισμού για όλη την εβδομάδα που ξεκινά με επίκεντρο την Τεχνόπολη του Δ. Αθηναίων. Παράλληλες εκδηλώσεις θα «τρέχουν» και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας (Σύνταγμα, Ερμού, Θησείο, Μοναστηράκι) σκορπώντας το μήνυμα της multi culti γιορτής.

INFO: Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, από 16 έως 20/07, εισιτήρια 7 (ημερήσιο), 10 (διήμερο), 20 (πενθήμερο) ευρώ, αναλυτικά το πρόγραμμα στο http://www.technopolis-athens.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα