ΠΡΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Εάν η κυβέρνηση διατηρήσει τα μέτρα λιτότητας, μια γενική απεργία στη Ισπανία θα είναι αναπόφευκτη, προειδοποίησε σήμερα ο Ιγκνάθιο Φερνάντεθ Τόχο, γενικός γραμματέας του CCOO του ενός από τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας.

«Η κυβέρνηση έχει στα χέρια της τα μέσα για την αποφυγή της γενικής απεργίας. Δεν απορρίπτω την απεργία, διότι η κοινωνία έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Αν η κυβέρνηση μας αναγκάσει, και φοβάμαι ότι αυτό κάνει, θα είναι αναπόφευκτο να συμβεί, δήλωσε στο ισπανικό ραδιόφωνο ο Τόχο. «Οι αυθόρμητες διαδηλώσεις, όπως αυτές που οργανώθηκαν χθες το βράδυ μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στη Μαδρίτη, αντικατοπτρίζουν μία αυξανόμενη δυσφορία της κοινωνίας που συνδυάζεται με την αγανάκτηση», είπε.

Μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση νέου προγράμματος λιτότητας ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ, που πλήττει ολόκληρη την κοινωνία κυρίως μέσω της αύξησης του ΦΠΑ, η οργή κλιμακώνεται στην Ισπανία. Οι δημόσιοι υπάλληλοι πλήττονται από την κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, έπειτα από τη μείωση κατά 5% των μισθών το 2010 και το πάγωμα που ακολούθησε.

Ακόμη μία διαδήλωση οργανώνεται σήμερα στη Μαδρίτη από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης υπό τη λέξη κλειδί #graciasfuncionarios. Τα συνδικάτα CCOO και UGT οργανώνουν διαδηλώσεις την Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα