ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Απομάκρυνση συμβασιούχων του Δημοσίου προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας ότι πρόθεση είναι να μην γίνουν απολύσεις μονίμου προσωπικού, ακόμη και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά μετατάξεις και μετακινήσεις σε άλλες υπηρεσίες.

«Θα πρέπει να υπάρξουν μετατάξεις, μετακινήσεις, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί όλο

το ανθρώπινο δυναμικό, εκεί όπου υπάρχουν ανάγκες. Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί», είπε ο Σίμος Κεδίκογλου στη ΝΕΤ. Εκτίμησε ότι η τρόικα θα δεχθεί να μη γίνουν απολύσεις, από τη στιγμή που η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει τον αριθμό των νέων προσλήψεων, ώστε να γίνεται μία για κάθε δέκα αποχωρήσεις. Πιο σκούρα είναι τα πράγματα για τους συμβασιούχους: «Υπάρχουν συμβασιούχοι χωρίς τους οποίους δεν μπορούν να λειτουργήσουν υπηρεσίες, υπάρχουν και άλλοι που υπό τις δεδομένες συνθήκες, μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν είναι τόσο απαραίτητοι. Οπότε πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει μια αξιολόγηση, κατά περίπτωση», ανέφερε.

Όσον αφορά στα ειδικά μισθολόγια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ισοδύναμα μέτρα για να αποφευχθεί η περικοπή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα