Σκόρπισαν τα franchise της THQ, δείτε που..

Ubisoft, Take Two και Sega στο παιχνίδι

Όλοι γνωρίζαμε ότι η THQ ήταν στο χείλος του γκρεμού, και όπως φαίνεται δεν είχε άλλη επιλογή. Τα franchise που είχε η εταιρία που μας έδωσε παιχνίδια όπως το Darksiders, WWE κ.α. τέθηκαν σε μία δημοπρασία αυτή τη βδομάδα.

Αρχικά η SEGA

αγόρασε την Relic Entertainment ( Company of heroes για υπολογιστές) για 26 εκατομμύρια δολάρια, ανοίγοντας έτσι το παραθυράκι για περισσότερα PC games που ίσως η εταιρία να χρειάζεται. Στη συνέχεια η Ubisoft διάλεξε το στούντιο της THQ στο Μόντρεαλ μαζί με το νέο παιχνίδι Southpark που ήταν στα σκαριά για 2,5 εκατομμύρια δολάρια και 3,5 αντίστοιχα. Αμέσως μετά, έρχεται η Take Two, όπου αγόρασε το αινιγματικό Evolve ή Metamorphosis IP που δεν γνωρίζουμε τίποτα για αυτό, παρα μόνο ότι τα δικαιώματα για το όνομα έκλεισε τον Μάρτιο του 2012, και όλα αυτά για 11 εκατομμύρια δολάρια! Τέλος έχουμε την Koch Media, που για όσους δεν θυμίζει κάτι αντικαταστήστε το όνομα με το Deep Silver, που είναι γνωστή για τα Risen, Risen 2: Dark Waters, και Dead Island. Η Koch Media λοιπόν έδωσε περισσότερα λεφτά απο την Ubisoft για να αποκτήσει την Volition Inc. υπεύθυνη για τα Saints Raw παιχνίδια. και το ποσό αυτό ανέρχεται στα 22,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ δεν στάθηκε μόνο εκεί, έδωσε ακόμα 5,8 εκατομμύρια για την αγορά του Metro franchise. Έχει ήδη ανακοινώσει οτι βοηθάει στην ολοκλήρωση των παιχνιδιών Saints Row 4 και Metro: Last Light. Τέλος έχουμε την Crytec όπου έδωσε μόλις 544,218 δολάρια για την αγορά του Homefront, ένα franchise που αν και πουλήθηκε φθηνά είναι σε καλά χέρια.

Καλά ή κακά τα νέα, σίγουρα ξέρουμε οτι κάποια παιχνίδια θα δουν το φως της ημέρας και δεν θα χαθούν. Παρ’ολα αυτά συζητήσεις για το Darksiders και το WWE γίνονται με τρίτες εταιρίες. Με το WWE να καταλήγει στην Take Two ενώ η τύχη του Darksiders είναι ακόμα άγνωστη. Για περισσότερα νέα μείνετε συντονισμένοι στο Gameside.gr

Σκόρπισαν τα franchise της THQ, δείτε που..

Keywords
Τυχαία Θέματα