Ξέσπασε σε ένα δεκάλεπτο και «πάτησε» την Εφές

Σπουδαία εμφάνιση από το Τριφύλλι, ρεσιτάλ από την «πράσινη» κερκίδα και Παναθηναϊκός – Ανατολού Εφές 75-62!
Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην κατάφερε να πάρει το +14 που ήταν ένας στόχος που προέκυψε κατά τη διάρκεια του αγώνα, όμως οι παίκτες του είχαν ψυχή, ενέργεια, πάθος και διάθεση, νίκησαν με 75-62 την Εφές
και ευχαρίστησαν και με το παραπάνω τους θεατές που έδωσαν βροντερό «παρών» στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Οι παίκτες του Πεδουλάκη τα έδωσαν όλα στο τέταρτο δεκάλεπτο, «πάτησαν» την Εφές, επέβαλαν τον ρυθμό τους και θα μπορούσαν να έπαιρναν και τη διαφορά του +14 του πρώτου αγώνα, αν ήταν πιο εύστοχοι στα σουτ της τελευταίας επίθεσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστικής του Τριφυλλιού ήταν ο Στεφάν Λάσμε που έκανε πραγματικά δύσκολη τη ζωή των ψηλών της τουρκικής ομάδας. Ο Γκαμπονέζος μοίραζε αβέρτα τάπες, κατέβαζε ριμπάουντ, ενώ ήταν συνεπής και στο επιθετικό κομμάτι.

Εξαιρετικός ήταν και ο Μάικ Μπράμος που ευστόχησε σε κρίσιμα μακρινά σουτ (3/5). Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι… σταθερή αξία οπότε τα λόγια είναι περιττά, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς συνεχίζει τις θετικές εμφανίσεις και δείχνει πως έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης (κατέβασε και 9 ριμπάουντ), ενώ και ο Τσαρτσαρής βρίσκει σιγά-σιγά τον καλό του εαυτό και δίνει πολύτιμες ανάσες όταν του ζητηθεί. Ο Μάρκους Μπανκς αποδείχθηκε και αυτός πολύτιμος, με 3 στα 3 τρίποντα, αν και υστέρησε ορισμένες φορές αμυντικά. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους (5/7) δίποντα, όμως ήταν εξαιρετικά άστοχος από τη γραμμή των βολών.

Καθοριστικό αποδείχθηκε το τέταρτο δεκάλεπτο. Μπορεί από τα τέλη του τρίτου μέρους μέχρι και τα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου οι «πράσινοι» να τρόμαξαν τους φιλάθλους τους, καθώς είχαν υποστεί ένα προσωρινό... μπλακ άουτ, όμως ανασυντάχθηκαν γρήγορα, έτρεξαν ένα σερί 16-0, βρήκαν λύσεις με μακρινά σουτ στην κλειστή άμυνα της Εφές και απέδειξαν την ανωτερότητά τους με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού παρέδωσε μαθήματα εξέδρας. Περισσότεροι από 17.000 «πράσινοι» οπαδοί τραγουδούσαν, φώναζαν, στήριζαν με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν και έσπρωξαν τον Παναθηναϊκό σε μία σημαντική νίκη, που ίσως αποδειχθεί καθοριστική στον δρόμο για τα προημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 38-38, 56-51, 75-62

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 11, Ματσιούλις 8, Καπόνο, Ούκιτς 13, Λάσμε 6, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 13, Γκιστ, Μπανκς 9, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 11

Εφές (Μαχμούτι): Μπαλμπάι, Φάρμαρ 10, Μπατούκ, Ερντέν 7, Τουντσερί 2, Σιπ 4, Γκονλούμ 2, Σαβάνοβιτς 21, Λούκας 5, Κούτσο 2, Γκιουλέρ 4, Μπάρατς 5
Keywords
Τυχαία Θέματα