Το πλάνο του Αναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και με τη σειρά του παρουσίασε το πλάνο του για την ποδοσφαιρική ομάδα.
Ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου κατά την παρουσίασή του, αναφέρθηκε στα πλάνα του για την περίοδο 2013-14.

Αρχικά μίλησε με πολύ κολακευτικά λόγια για το Τριφύλλι και ακολούθως εξήγησε πως πρέπει να περάσει η ομάδα
«σε ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας».

Αναφέρθηκε στις ακαδημίες της ομάδας, στο σύστημα 4-3-3 με το οποίο θα αγωνίζεται, ενώ σημείωσε πως ακόμα και αν η ομάδα βγει στην Ευρώπη δεν πρόκειται να ανέβει το μπάτζετ!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ενώ σημείωσε πως ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα κορυφής, απέφυγε να απαντήσει ποιος θα είναι ο στόχος για την ερχόμενη σεζόν και αρκέστηκε στο διπλωματικό «να κάνουμε όσο καλύτερη δουλειά μπορούμε και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε».

Αναλυτικά όσα δήλωσε κατά την παρουσίασή του ο Γιάννης Αναστασίου:

«Για εμένα είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ αυτή τη στιγμή και η διοίκηση του Παναθηναϊκού μου έδειξε τόση εμπιστοσύνη. Όταν ήμουν στην Αγγλία είχα μια επικοινωνία με τον κ. Αλαφούζο, με ρώτησε για το πλάνο μου και τι θα ήθελα να κάνω. Για μένα ήταν σημαντικό να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα για τη δομή και το πλάνο της ομάδας.

Ήταν θετικό το ότι πέρασα πρόσφατα από την ομάδα και ήξερα τη λειτουργία της. Με βοήθησε αρκετά αυτό για να καταλάβω το πλάνο που έπρεπε να καθορίσουμε.

Είναι σημαντικό να περάσει το κλαμπ σε ευρωπαϊκά πρότυπα λειτουργίας. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό κλαμπ, όχι μόνο ελληνικό. Το βίωνα στο εξωτερικό, κάθε φορά που γινόταν αναφορά στην Ελλάδα μιλούσαν για τον Παναθηναϊκό, είτε στο ποδόσφαιρο, είτε στο μπάσκετ. Το βίωσα κι όταν έγινε γνωστό πως θα αναλάβω την ομάδα.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να έχουμε τη δική μας φιλοσοφία. Να μην βασιστούμε σε μοντέλο αγγλικό, γερμανικό, ολλανδικό. Να έχουμε τη δική μας φιλοσοφία. Αυτή τη στιγμή στην ακαδημία γίνεται πολύ καλή δουλειά κι υπάρχει η σωστή φιλοσοφία. Αυτό πρέπει να περάσει στην πρώτη ομάδα, να μπορεί ο Παναθηναϊκός να δημιουργεί τους δικούς του παίκτες, τους δικούς του προπονητές, να λειτουργεί όπως τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε έτοιμοι, δεν θέλουμε τα μεγάλα λόγια, θα είμαστε όλη μέρα στο γήπεδο, θα δουλέψουμε σε όλα τα επίπεδα γιατί χρειάζεται πολύ δουλειά σε αυτό το νέο ξεκίνημα.
Έγιναν συζητήσεις για τους συνεργάτες. Ήθελα τον κ. Ρούτερ γιατί θα βοηθήσει πολύ σε αυτό που σας είπα πριν. Να μπορεί ο Παναθηναϊκός να παράγει παίκτες αλλά και προπονητές.

Για τον κ. Βονόρτα, ζήτησα να μείνει στην ομάδα καθώς είναι Παναθηναϊκός. Ξέρει τα πάντα για την ομάδα, δούλεψε στα δύσκολα για τον Παναθηναϊκό κι ήταν δική μου επιθυμία να μείνει.

Ο κ. Φος είναι εξειδικευμένος στο κομμάτι του fitness, πρέπει σαν Παναθηναϊκός να είμαστε δυνατοί και fit, για να μπορούμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλουμε. Αυτή η δουλειά θα γίνεται και με μπάλα, για να είναι ευχάριστη για τους παίκτες.

Στο τιμ θα μείνει κι ο Παναγιώτης Αγριόγιαννης. Ο προπονητής τερματοφυλάκων που έχει φτιάξει μια τετράδα ισάξιων κι εξαιρετικών τερματοφυλάκων στον Παναθηναϊκό, κάτι που δεν συναντάς σε μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.

Εκτός του τιμ, θα είναι ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Νίκος Νταμπίζας. Δυο παιδιά με πάρα πολλές γνώσεις και με εμπειρία στο χώρο του ποδοσφαίρου. Αυτό που μετράει είναι η εμπιστοσύνη που έχουμε ο ένας στις δυνατότητες του άλλου για να προχωρήσουμε το πλάνο μας.

Όπως είπαμε, τα λόγια δεν μας αρέσουν. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να παλεύει στο γήπεδο να παίξει ποδόσφαιρο το οποίο θα ευχαριστεί και τον κόσμο και εμάς τους ίδιους. Δεν θέλουμε να έρθουν παίκτες απλά για να έρθουν. Καλύτερα να παίξουν τα πιτσιρίκια, που θα το κάνουν και με την ψυχή τους.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μεγάλες πορείες και είχε εξαιρετικές ομάδες βασισμένες στο ελληνικό στοιχείο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έρθουν και παίκτες. Θα ψάξουμε παίκτες στο μπάτζετ που θέλουμε με τα χαρακτηριστικά που θέλουμε. Αυτό που θέλουμε από τον κάθε παίκτη, είναι να έρθει εδώ και να έχει φιλοδοξία να πετύχει κάτι με τον Παναθηναϊκό. Όχι να επαναπαυθεί σε ένα συμβόλαιο. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλο κλαμπ και κάθε παίκτης πρέπει να έχει φιλοδοξίες και στόχους.

Οι καιροί είναι δύσκολοι, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, γενικότερα η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και δεν θα ήταν ηθικό να υπάρχουν συμβόλαια των δυο και των τριών εκατομμυρίων. Δεν είναι αυτό που ζητάμε. Για εμάς είναι σημαντικό αυτό. Ξέρουμε τι θέλουμε και τι ζητάμε, έχουμε επικοινωνία και εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Θα το διατηρήσουμε ως το τέλος και κάθε μέρα. Υπάρχει όρεξη για δουλειά, σε συνεργασία με τη διοίκηση θέλουμε να βγάλουμε τον Παναθηναϊκό από τη δύσκολη περίοδο που είναι τώρα».

Πως θ' αγωνιστεί η ομάδα την επόμενη σεζόν;

«Γράφτηκαν πολλά και ειπώθηκαν πολλά, αλλά δεν έχω μιλήσει με κανέναν για αυτό το θέμα. Η φιλοσοφία μας, είναι παρόμοια με αυτή της ακαδημίας. Η ακαδημία παίζει το 4-3-3. Σας είπα και πριν για τα χαρακτηριστικά και τη φιλοσοφία που ψάχνουμε, σε αυτό τον άξονα θα κινηθούμε».

Ποια θα είναι η φιλοσοφία και αν θα είναι ευρωπαϊκή;

«Δεν θα είναι ευρωπαϊκή, θα είναι Παναθηναϊκή φιλοσοφία. Ο Παναθηναϊκός έχει τη δική του φιλοσοφία, και το λέω γιατί με τους συνεργάτες μου έχουμε πλάνο. Κύρια χαρακτηριστικά που ζητάμε είναι η ταχύτητα και το καλό κράτημα της μπάλας. Όσοι παίκτες έχουν τέτοια χαρακτηριστικά μας ενδιαφέρουν. Το μπάτζετ είναι χαμηλό και στην Ευρώπη έχουν μια εντύπωση πως το χρήμα ρέει άφθονο. Μιλάς με εκπροσώπους παικτών και ζητάνε τρελά λεφτά. Εμείς θέλουμε να τους δώσουμε να καταλάβουν πως έχει η κατάσταση και θέλουμε παίκτες που να έρθουν στην ομάδα και να καταλάβουν το μεγαλείο της ομάδας».

Τι θα είναι επιτυχία τη νέα σεζόν;

«Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα κορυφής. Είναι εύκολο να δώσουμε υποσχέσεις. Δεν είναι στη φιλοσοφία μας να λέμε μεγάλα λόγια. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πως θα μεγιστοποιήσουμε τις ώρες μας στο γήπεδο, μαζί με τον κ. Ρούτερ, για να κάνουμε όσο καλύτερη δουλειά μπορούμε και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε».

Αν θα φέρει αλλαγές η συμμετοχή στην Ευρώπη;

«Για εμάς δεν αλλάζει κάτι. Ο σχεδιασμός μας έχει ήδη γίνει, το μπάτζετ το ξέρουμε, τους παίκτες που θέλουμε τους ξέρουμε, έχουμε το πλάνο μας και είτε βγει, είτε όχι η ομάδα στην Ευρώπη είναι το ίδιο».
Keywords
Τυχαία Θέματα