Το μισοάδειο και το μισογεμάτο ποτήρι της Μάλαγα

Μπορεί να έχει αποδυναμωθεί η Μάλαγα, όμως εξακολουθεί να έχει παίκτες μεγάλου βεληνεκούς στο ρόστερ της που μπορούν να «εκτελέσουν» κάθε αντίπαλο...
Φόβητρο δεν είναι. Είναι όμως φαβορί. Όπως κάθε ισπανικός σύλλογος όταν αντιμετωπίζει ελληνικό, έτσι και η αποδυναμωμένη Μάλαγα έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον αποδυναμωμένο Παναθηναϊκό.
Μπορεί οι παίχτες των «Μποκερόνες» να φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο, όμως την ίδια κατάσταση βιώνει (σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου) και το Τριφύλλι. Όταν έχεις χάσει σε δύο χρόνια -με τρόπους που δεν αφορούν το συγκεκριμένο
κείμενο- παίκτες όπως οι Σισέ, Ζιλμπέρτο, Νίνης, Σιμάο, όταν θα έχεις όλη τη χρονιά τον Λέτο εκτός αγωνιστικού χώρου, τότε δεν αποκτάς πλεονέκτημα επειδή χάνει παίκτες και ο αντίπαλός σου.
Ο Παναθηναϊκός σίγουρα θα εμφανιστεί καλύτερος, από ό,τι στα ματς με τη Μάδεργουελ, αφού θα είναι πιο έτοιμος και θα έχει και διαθέσιμους περισσότερους παίκτες, ωστόσο θα αντιμετωπίσει μία ομάδα που, ακόμα και χωρίς τα αστέρια της, μπορεί να σε «σκοτώσει».

Σχετικά με το ρόστερ των Ισπανών υπάρχουν δύο όψεις. Όποιος θέλει να βλέπει μισογεμάτο το ποτήρι, όπως έλεγε και μία ψυχή..., τότε έχει λόγους να χαμογελάει, αφού ο Παναθηναϊκός δεν θα βρει στο δρόμο του τους Ρόντον, Φαν Νίστελρόι, Καθόρλα, Μπαμπτίστα, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα έχει σε 15 ημέρες τους Μαρέσκα, Ελισέου και Τουλαλάν.

Φυσικά, υπάρχει και το μισοάδειο ποτήρι, που στην προκειμένη περίπτωση ίσως είναι και το πιο ρεαλιστικό. Ακόμα και αποδυναμωμένη η Μάλαγα, εξακολουθεί να είναι μία κλασική ισπανική μικρομεσαία ομάδα που συνήθως στην έδρα της το γήπεδο γέρνει επικίνδυνα. Αν μάλιστα δούμε ποιοι είναι οι εναπομείναντες παίκτες, αντιλαμβανόμαστε πόσο υπολογίσιμη δύναμη παραμένει. Καμενί στο τέρμα, Ματάισεν και Ντεμικέλις στόπερ, ο «ανακατωσούρας» Χοακίν στα δεξιά, ο σταρ Μπουονανότε στο κέντρο, χαφ ο Ίσκο και ο Τουλαλάν (αν μείνει). Εκτός αυτών, προπονητής παραμένει ο Πελεγκρίνι, υπό τις οδηγίες του οποίου βγήκε τέταρτη σε ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα στον κόσμο, όπως το ισπανικό.

Ο οικονομικός παράγοντας τώρα, δεν μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα ως μειονέκτημα των Ισπανών. Ίσα ίσα που θυμίζει… Παναθηναϊκό σε αυτόν το θέμα η Μάλαγα. Όσο οι «πράσινοι» καίγονται για τον θησαυρό που κρύβουν οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ, άλλο τόσο οι «Μποκερόνες» βλέπουν την πρόκριση ως μία τεράστια οικονομική ανάσα που θα τους βγάλει από μεγάλα αδιέξοδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα