Στο «τραπέζι» η διαιτησία

Ριζικές αλλαγές στη διαιτησία ζήτησε ο Παναθηναϊκός. Ένταση και υποκρισία από τις υπόλοιπες ομάδες που νομιμοποιούσαν την «παράγκα» όλη τη χρονιά και που στο τέλος της σεζόν φαίνεται πως είδαν το φως το αληθινό...
Θέμα διαιτησίας έθεσε στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας ο Παναθηναϊκός, με τους εκπροσώπους του να ζητούν δραστικές
αλλαγές, και τον Γιάννη Μώραλη να τους απαντά «περιμένω τις προτάσεις σας και θα τις μελετήσουμε».

Κατά τ' άλλα, αυτό που προκύπτει από τα ρεπορτάζ των αθλητικών ιστοσελίδων είναι πως άλλο ένα σόου γεμάτο υποκρισία διαδραματίστηκε στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας. Ξαφνικά, τα μέλη του συστήματος της «παράγκας» (δηλαδή οι ομάδες που έχουν βολευτεί στο «άρμα» και που ποτέ δεν είχαν αντιδράσει στα διαιτητικά «σκάνδαλα» της φετινής χρονιάς) είδαν το φως το αληθινό και ξεσπάθωσαν, όσο τους άκουγαν με προσοχή οι υπάλληλοι τους (πχ. Καϋμενάκης – Μποροβήλος).

Μία (από τις δεκάδες φέτος) σφαγή, αυτή του Αστέρα Τρίπολης στον τελικό Κυπέλλου, έβαλε «φωτιά» στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας, με τον Παναθηναϊκό να ζητάει δραστικές αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να κάνει λόγο για ανάγκη χαμηλών τόνων, με «θυγατρικές» (όπως έχει χαρακτηρίσει τα… φιλικά σωματεία ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού) να σφυρίζουν αδιάφορα και με αρκετές ΠΑΕ να αλλάζουν ρότα και να τονίζουν πως πράγματι πρέπει να αλλάξουν πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τους Παναγόπουλο, Κωνσταντίνου και Μπαλομένου, οι οποίοι υποστήριξαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αθλητικού Τύπου:

«Πρέπει να επανεξετάσουμε τις μεθόδους αξιολόγησης και τον τρόπο ορισμού. Συμβαίνουν συνεχώς τα ίδια πράγματα και δεν αλλάζουν».

Ο ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης Γιάννης Καϋμενάκης εξαπέλυσε μύδρους κατά ΕΠΟ και ΚΕΔ, ενώ αναφορικά με τη διαιτησία του Θανάση Γιάχου τόνισε:

«Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι το έχει παίξει στο στοίχημα».

Ο πρόεδρος της ίδιας ομάδας, αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και παλαίμαχος διαιτητής (στο ντέρμπι της ντροπής στη Ριζούπολη), Γιώργος Μποροβήλος, φέρεται πως παρέμενε ήρεμος και δεν έδειχνε να συμμερίζεται την οργή του εργοδότη του.

Εκ μέρους του ΟΣΦΠ, ο Γιάννη Βρέντζος προκάλεσε με τις δηλώσεις του την πλειοψηφία των παρευρισκομένων, σημειώνοντας:

«Εμάς μας έσφαξε ο διαιτητής όταν παίξαμε με τη Λεβάντε και αποκλειστήκαμε από τη συνέχεια του Europa League, όμως δεν το κάναμε θέμα. Κινηθήκαμε με το γράμμα του νόμου, στείλαμε επιστολές στους αρμόδιους, κρατώντας όμως χαμηλούς τόνους. Δεν ξεσηκώσαμε το σύμπαν».

Αρκετές ΠΑΕ έδειχναν δυσαρεστημένες για τη διαιτησία (επειδή αδικήθηκε σε έναν τελικό ο Αστέρας, όταν ΟΛΗ τη χρονιά δεν ακούστηκε κιχ για το θέατρο του παραλόγου στο οποίο είχαν και αυτές πρωταγωνιστικό ρόλο). Έχει ενδιαφέρον η στάση τους όταν θα έρθει η ώρα των πράξεων και των ψηφοφοριών.

Αναλυτικά οι αποφάσεις, όπως ανακοινώθηκαν από τον Συνεταιρισμό:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε ομόφωνα όπως η αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά της ΠΑΕ Άρης κριθεί από το ΔΣ της ΕΠΟ (όπου ούτως ή άλλως έχει υποβληθεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ εκ παραλλήλου με την υποβολή της στο ΔΣ της Super League).

2/ Επικυρώθηκε ομόφωνα στο σύνολό του ο βαθμολογικός πίνακας Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 (κανονικής περιόδου).

3/ Ορίστηκε ομόφωνα το σύνολο των αγώνων Play Off και εγκρίθηκε το πρόγραμμα τηλεοπτικών μεταδόσεων.

4/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή δύο εκπροσώπων της Super League (ενός νομικού και ενός ορκωτού λογιστή) στην Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Keywords
Τυχαία Θέματα