Ο Τσάκας, ο Τζίγγερ, οι κουμπαριές και ο... ΠΑΟΚ

Το GreenZone θυμίζει την έμμεση σχέση του Βλάση Τσάκα με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τα στοιχεία που συνδέουν τους δύο άντρες...
Τριάντα ακριβώς ημέρες κράτησε το επενδυτικό σήριαλ του Βλάση Τσάκα στον ΠΑΟΚ πριν από έντεκα χρόνια. Είκοσι τρεις ημέρες άφησαν τον Καβαλιώτη να παίζει με τον Παναθηναϊκό οι νυν μέτοχοι.
Αλήθεια ο Τζίγγερ τι έκανε;

«Προσοχή γιατί εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον του Τσάκα για ακάλυπτες επιταγές από το 1997», προειδοποιούσε μέλη του ΠΑΟΚ ο Νίκος Βλάχος, υπεύθυνος οικονομικών της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Τις ίδιες ημέρες, ο Γιώργος Μπατατούδης υπέγραφε MoU με τον Τσάκα και τους… επενδυτές του.

Μέσα σε έναν μήνα ακριβώς οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έκλεισαν την πόρτα στον Τσάκα και οι οπαδοί των «ασπρόμαυρων»… ακόμα τον ψάχνουν.

Όλα αυτά το 2001... (Διαβάστε εδώ τις λεπτομέρειες)

Η Παναθηναϊκή κοινότητα είναι λογικό να βράζει σήμερα. Όχι τόσο κατά του Βλάση Τσάκα, αλλά επειδή θεωρεί ότι ο… μάνατζερ εκτελούσε εντολές τρίτων.

Το αίσθημα της εκδίκησης έχει βγει για τα καλά προς τα έξω και η κοινή απαίτηση είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη εναντίον όσων έπαιζαν με όνομα του Παναθηναϊκού, αλλά και να γίνουν γνωστά τα ονόματα όσων κρύβονταν πίσω από τα παραμύθια.

Στο μυαλό όλων ένα όνομα έρχεται πρώτο απ’ όλα: Γιάννης Βαρδινογιάννης. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν βρίσκεται ο Τζίγγερ πίσω από τους δήθεν επενδυτές ή όχι. Αποδείξεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως ενδείξεις. Η ίδια η ιστορία είναι η καλύτερη ένδειξη. Ας θυμηθούμε ορισμένα αναμφισβήτητα γεγονότα και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του:

Ο Βλάσης Τσάκας μπλέχτηκε στα… πόδια του ΠΑΟΚ για 30 ημέρες.Ο Βλάσης Τσάκας μπλέχτηκε στα… πόδια του Παναθηναϊκού για 471 ημέρες.
Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έβγαλαν στη δημοσιότητα το ποιόν και τις καταδίκες του Βλάση Τσάκα μέσα σε λίγες ημέρες από όταν εμφανίστηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.Ο Γιάννης Αλαφούζος αποκάλυψε τις 15 καταδίκες του Βλάση Τσάκα, μετά από έρευνα 10 ημερών.Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μίλησε για «Παραμύθια της Χαλιμάς», μόλις λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση του Τσάκα στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (με ταξί). Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν ασχολήθηκε ποτέ με το ποιος ήταν ο μεσάζοντας (ή τουλάχιστον δεν άφησαν να εννοηθεί κάτι τέτοιο οι κύκλοι του) και διαπραγματευόταν μαζί του για μισό χρόνο. Όσο πρωταγωνιστούσε η ομάδα στο πρωτάθλημα.
Οι νυν μέτοχοι της ΠΑΕ άνοιξαν την ΑΜΚ στα 28 εκατ. ευρώ, όσο θα ήταν η αρχική (δήθεν) επένδυση του τελευταίου πρίγκιπα Φεϊζάλ. Η συνέντευξη Τύπου του Σαουδάραβα έγινε στις 12 Δεκεμβρίου 2012. Τα παραμύθια φανερώθηκαν σε όλους στις 4 Ιανουρίου 2013. Είκοσι τρεις ημέρες κράτησε η... αγωνία. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης μπορούσε να κάνει το ίδιο. Δηλαδή να ανοίξει την ΑΜΚ στα 15 εκατ. ευρώ και να γίνει γνωστό μέσα σε λίγες ημέρες αν πράγματι ο τότε πρίγκιπας Σουλτάν ενδιαφέρεται να πάρει τον Παναθηναϊκό ή όχι. Δεν το έκανε ποτέ. Επέλεξε να ψάχνει γνήσια υπογραφής, να περιμένει την άφιξη του μεγιστάνα στην Ελλάδα από εβδομάδα σε εβδομάδα, να υπογράφει MoU, να περιμένει να ψηφιστούν νόμοι...
Να θυμίσουμε ακόμα:

Ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γόντικας εμφανίστηκε σε καφέ της Κηφισιάς μαζί με τον Τσάκα, λίγες ημέρες πριν ο δεύτερος εμφανιστεί με τις πριγκιπικές υποσχέσεις του στα γραφεία της ΠΑΕ, τον Σεπτέμβριο του 2011. Να θυμίσουμε πως ο Δημήτρης Γόντικας ήταν η επιλογή του Γιάννη Βαρδινογιάννη για τη θέση του προέδρου.
Τα ΜΜΕ που «έσπρωχναν» καθημερινά το πριγκιπικό στόρι με τις παραμυθένιες μεταγραφές και τα παλάτια ήταν τα Media που βρίσκονται πιο κοντά στο περιβάλλον Βαρδινογιάννη (MEGA, Derby News, Sport FM, καθώς και ΜΜΕ του ομίλου Μπόμπολα –συνεταίρου του Τζίγγερ- όπως ο Sentra FM, το GOAL και το ΕΘΝΟΣ). Μαζί και η εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ που ανήκει στην οικογένεια Γιαννακόπουλου.
Στα τέλη του 2011 αποκαλύφθηκε η κουμπαριά των Φανούρη Βατσινά και Βλάση Τσάκα. Ο δεύτερος έσπευσε να διευκρινίσει πως έχει δει μόνο μία φορά τον Βατσινά (οι σχέσεις του οποίου με την οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι εξαιρετικές). Λίγους μήνες μετά οι δύο… άγνωστοι κάθονταν παρέα σε αγώνα στο Παγκρήτιο.
Να θυμίσουμε, τέλος, πως όταν εμφανίστηκε ο Βλάσης Τσάκας και οι πρίγκιπες στον Παναθηναϊκό, ήταν ενεργή μία πρόταση που δεν άνηκε στον κόσμο των παραμυθιών. ΑΜΚ 15 εκατ. ευρώ που θα φρόντιζε ο Ανδρέας Βγενόπουλος να καλυφθεί αν ο Τζίγγερ αναλάμβανε τις νομικές και οικονομικές ευθύνες της Διπλής Ανάπλασης. Ο Βαρδινογιάννης έκανε πως δεν την άκουσε ποτέ και προτίμησε να συνδιαλέγεται με αόρατους πρίγκιπες, με τα αποτελέσματα να τα βιώνουμε σήμερα.

Πράσινος Ασθενής
Keywords
Τυχαία Θέματα