Ο Παναθηναϊκός... φταίει για το Γιάχο και την «παράγκα»!

Επιχείρηση φίμωτρο σε επανάληψη: Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ασκεί πειθαρχική δίωξη κατά του Γιάννη Αλαφούζου για το twitter. Αυτό μάλλον είναι το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη πως για τις αθλητικές αρχές και για τους εισαγγελείς του ποδοσφαίρου, το πρόβλημα δεν είναι τα σκάνδαλα αλλά... αυτοί που μιλούν για τα σκάνδαλα!

Έτσι, μετά τα όργια που έγιναν στον τελικό Κυπέλλου, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Παναγιώτης Πετρόπουλος
αποφάσισε να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη, καθώς και του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζου.

Ο λόγος; Θεωρεί ο κ. Πετρόπουλος πως οι δηλώσεις και τα «τιτιβίσματα» στο twitter δυσφημούν το άθλημα. Δεν το δυσφημούν αυτοί που έχουν φροντίσει να υποβαθμίσουν όσο περισσότερο γίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, που έχουν αδειάσει εξαιτίας τους οι κερκίδες, που έχουν μετατρέψει το άθλημα σε ένα από το πιο αναξιόπιστα προϊόντα παγκοσμίως. Τη δυσφήμιση την κάνουν απλώς αυτοί που αναφέρονται στη διαφθορά του χώρου.

«O ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος άσκησε σήμερα πειθαρχικές διώξεις εναντίον των:

1. Δημητρίου Μπάκου, Ιωάννη Καϋμενάκη και ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης για δυσφήμηση του αθλήματος του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτησίας, Διαιτητών), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα, πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

2. Ιωάννη Αλαφούζο, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ως πρόεδρος της ΠΑΕ δυσφήμησε το άθλημα του ποδοσφαίρου, προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς δηλώσεις-ανακοινώσεις σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, ΚΕΔ, Διαιτησίας), κατά τρόπο αντιδεοντολογικό, απαξιωτικό, προσβλητικό και ειρωνικό, προκαλώντας έτσι στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα, πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 4, 5 και 6 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».
Keywords
Τυχαία Θέματα