Ο δήμαρχος συμφωνεί με το δημοψήφισμα;

Ο πρόεδρος της 'Συμμαχίας θέλει δημοψήφισμα, όμως το μέλος του Σωματείου Γιώργος Καμίνης επιθυμεί Διπλή Ανάπλαση...
Σε μία μεγάλη αντίφαση σκοντάφτουμε μελετώντας δύο σημερινές ειδήσεις που αφορούν τον Παναθηναϊκό και το μέλλον του.

Από τη μία, ο πρόεδρος της ‘Συμμαχίας και της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προχωρήσει σε δημοψήφισμα
σχετικά με το αν ο κόσμος επιθυμεί να μείνει για πάντα ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο ή αν θέλει «να προσπαθήσουμε να κάνουμε νέο γήπεδο στο Βοτανικό».

(Θεωρούμε πως η λέξη «προσπαθήσουμε» είναι η σημαντικότερη στο δίλημμα. Εκτός αυτού, βέβαια, υπάρχουν αρκετές ακόμα παράμετροι προς εξέτεση, όπως η χωρητικότητα του νέου γηπέδου, η βιωσιμότητα του Παναθηναϊκού από αυτό, ο χρηματοδότης, τα ενοίκια που θα πληρώνει η ΠΑΕ και φυσικά το κατά πόσο διαφυλάσσεται η ιστορική συνέχεια του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου στον Ελαιώνα. Ακόμα πρέπει να γνωρίζουμε σε περίπτωση που ο κόσμος «δείξει» τη Λεωφόρο, κατά πόσο η διοίκηση του Παναθηναϊκού προτίθεται να αποχωρήσει από τη Διπλή Ανάπλαση κόντρα στα συμφέροντα τρίτων. Γιατί οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως και για το Δ.Σ. της 'Συμμαχίας έγιναν εκλογές, όμως παρά το «μαύρισμα» του Χρήστου Παναγόπουλου αυτός «φυτεύτηκε» στην ΠΑΕ και παραμένει αντιπρόεδρος μέχρι και σήμερα).

Από την άλλη, διαβάσαμε στην ιστοσελίδα capital.gr το πρόγραμμα του Γιώργου Καμίνη, επίσης ιδρυτικού στελέχους της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, για το Δήμο Αθηναίων.

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα, όνοματι “Re-launching Athens”, διαβάζουμε αυτό που έτσι κι αλλιώς μας ήταν γνωστό εδώ και μήνες: πως ο δήμος Αθήναιών «λιγουρεύεται» ένα πάρκο στο χώρο που στεγάζεται το ιστορικό γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» και μεταφορά του Παναθηναϊκού στις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Ελαιώνα. Την ολοκλήρωση δηλαδή της Διπλής Ανάπλασης, παρά τις «εγκληματικές» αλλαγές που έχουν γίνει στο πρότζεκτ τα τελευταία χρόνια και που το καθιστούν «εφιάλτη» του Παναθηναϊκού.

Θα είχε ενφιαφέρον να μάθουμε αν ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης (στον οποίο θα έπρεπε ΗΔΗ βάσει καταστατικού να έχει επιβληθεί ποινή -μέχρι και διαγραφή του από το Σωματείο- διαβάστε εδώ περισσότερα) είναι σύμφωνος με τη λύση του δημοψηφίσματος και κατά συνέπεια με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ΟΡΙΣΤΙΚΑ από το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης ο Παναθηναϊκός.

Ένα απόσπασμα του ρεπορτάζ της σελίδας capital.gr:

«Re-launching Athens» ή επανεκκινώντας την Αθήνα. Αυτή είναι η κωδική ονομασία του επιχειρησιακού προγράμματος που έχει καταρτίσει το επιτελείο του Δημάρχου Αθήνας Γιώργου Καμίνη για την ολική μεταμόρφωση της πρωτεύουσας με ορίζοντα το 2020. Το σχέδιο ανάπλασης της Αθήνας, που αναμένεται να παρουσιάσει η δημοτική αρχή μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αρένας ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014.

Το εγχείρημα θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα Jessica-που έχει τη στήριξη της ΕΤΕπ και της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης- αλλά και κεφάλαια ιδιωτών.

Τι αλλάζει

Ουσιαστικά το επιχειρησιακό πρόγραμμα προβλέπει ευρύτατες παρεμβάσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης Αλεξάνδρας-Ελαιώνα,την δημιουργία εμπορικών ή οικιστικών αναπτύξεων, την ανακαίνιση και αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτηρίων και την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων. Συγκεκριμένα, το σχέδιο Καμίνη στηρίζεται σε πέντε πυλώνες.

1. Στην Διπλή Ανάπλαση. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κ», ενδιαφέρον για την χρηματοδότηση του project στο Βοτανικό της Μπάμπης Βωβός εκδηλώνουν ξένοι επενδυτές, οι οποίοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τα εμπλεκόμενα μέρη.

Το σχέδιο για τον Ελαιώνα περιλαμβάνει την δημιουργία ενός μητροπολιτικού κέντρου μεταφορών που θα συγκεντρώνει τις διάσπαρτες ιδιωτικές μεταφορικές εταιρείες. Την κατασκευή αθλητικού συγκροτήματος με γήπεδο ποδοσφαίρου, κλειστό γήπεδο μπάσκετ και ανοικτή πισίνα, χώρων αναψυχής με ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις και εμπορικού κέντρου.

Στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σχεδιάζεται η ανάπτυξη πάρκου 20 στρεμμάτων, υπόγειου χώρου στάθμευσης 700 θέσεων και η κατασκευή κτηρίου 680 τ.μ., όπου θα φιλοξενούνται αθλητικό μουσείου και χώροι αναψυχής και εστίασης.
Keywords
Τυχαία Θέματα