Μεγάλη ομάδα, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες

Σε ένα πολύ μεγάλο ματς, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 78-75 από τον Αθηναϊκό, δείχνοντας όμως ότι έχει εκμηδενίσει τη διαφορά από την ομάδα του Βύρωνα και μάλιστα χωρίς παρουσία οπαδών του. Οι «πράσινες» αμαζόνες είναι ικανές για το πρωτάθλημα και το έδειξαν περίτρανα σήμερα...

O Παναθηναϊκός αντιμετώπισε σήμερα στο γήπεδο Εργάνης τον Αθηναϊκό, στο μεγάλο ντέρμπι του γυναικείου μπάσκετ για την 6η αγωνιστική
του πρωταθλήματος A1 και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 78-75, σε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Εξαιρετική η Νταϊάνα Ντέλβα για τις «πράσινες», ενώ κορυφαία για την ομάδα του Αθηναϊκού ήταν η πρώην παίχτριά του, Αφροδίτη Κοσμά.

H Σαμαντούρα ξεκίνησε το ματς με τις Μαγκλάρα,Βλάνη, Δίελα, Καλέντζου, Ντέλβα, ενώ η ομάδα του Βύρωνα είχε την αρχική της πεντάδα τις Κεχαγιά, Κασάπογλου, Κοσμά, Λύμουρα και Ισκιόγλου. Το παιχνίδι ήταν νευρικό στα δύο πρώτα λεπτά, αφού και οι δύο ομάδες ήταν άστοχες σε, φαινομενικά, εύκολες προσπάθειες.

Το ρόδι έσπασε η Βλάνη με τρίποντο, ενώ το Τριφύλλι πήρε μπρος και με τις Δίελα, Ντέλβα και Βλάνη έκανε το 0-9. Ο Αθηναϊκός μείωσε το σκορ με τις Ισκιόγλου και Κεχαγιά (5-9), παρά τα τραβηγμένα σουτ που επιχείρησαν. Σε ταυτόχρονη αλλαγή προέησαν οι δύο πάγκοι, στη θέση της Δίελα μπήκε η Μοσχοπούλου, ενώ αντί της Ισκιόγλου πέρασε η Βουκίσεβιτς. Με καλάθι και φάουλ από τη Ντέλβα το σκορ πήγε στο 5-12, ενώ η ομάδα ήταν εξαιρετικά διαβασμένη μέσα στο παρκέ και αποσυντόνιζε την ομάδα του Αθηναϊκού. Ο Ζευγώλης πέρασε τη Σπαθάρου αντί της Κασάπογλου και ένα λεπτό αργότερα η Δίελα ξαναμπήκε στο ματς αντί της Βλάνη. Η Μοσχοπούλου με τρίποντο σημείωσε το 7-15 και το σκορ του α΄δεκαλέπτου έληξε με 10-17, μετά από τις εύστοχες βολές της Καλέντζου.

Στα πρώτα λεπτά του β΄δεκαλέπτου ο Αθηναϊκός σκόραρε μόνο με βολές κερδίζοντας 2 αμφισβητούμενα φάουλ, ενώ η Καλέντζου πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, κάνοντας το 13-20. Ωστόσο η αστοχία των «πράσινων» με τη ζώνη που έπαιξε ο Ζευγώλης δυσχαίρανε προσωρινά την πρόσβαση στο καλάθι για το Τριφύλλι. Με Βουκίσεβιτς, Κυριακοπούλου και βολές από την Κοσμά ο Αθηναϊκός μείωσε στον πόντο (19-20). Το σκληρό παιχνίδι της ομάδας του Βύρωνα φόρτωσε με 3 φάουλ τις Βουκίσεβιτς και Κεχαγιά, με την τελευταία να «κερδίζει» και τεχνική ποινή μετά από ένα φάουλ πάνω στην Καλέντζου. Η Δίελα από την κορυφή πέτυχε ένα εξαιρετικό τρίποντο, ενώ η Κυριακοπούλου εξακολουθούσε να κρατά κοντά στο σκορ τον Αθηναϊκό. Μετά από ασσίστ της Καλέντζου η Ντέλβα έκανε το 24-28. Η Μαγκλάρα έβαλε ένα δύσκολο μακρινό σουτ, αλλά η Κυριακοπούλου, αυτή τη φορά με τρίποντο, έκανε το 27-30. Η Σαμαντούρα πήρε τάιμ άουτ και στην επόμενη φάση εκμεταλλεύτηκε το ότι η Ντέλβα είναι ανίκητη στο ένα εναντίον ενός.

Η Λύμουρα πήρε τεχνική ποινή από τη Βλάνη, η Σπαθάρου έβαλε και τις δύο βολές, η Κοσμά σούταρε για τρεις και ο Αθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 34-32. Η Δίελα κέρδισε φάουλ ευστοχώντας στις βολές και το τέλος του α΄ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 34-34.
Keywords
Τυχαία Θέματα