«Μαθήματα ελέγχου» από Αλαφούζο σε Τζίγγερ και εφημερίδες

Ό,τι δεν έκανε από τον Σεπτέμβριο του 2011 ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, το κατόρθωσε μέσα σε λίγες ημέρες ο Γιάννης Αλαφούζος...

Όταν τον Σεπτέμβριο που πέρασε εμφανίστηκε με ταξί ο Βλάσης Τσάκας μαζί με τις πριγκιπικές υποσχέσεις του, αρχικά το μεγαλύτερο κομμάτι του Τύπου τον πήρε στην πλάκα. Γρήγορα άλλαξαν στάση, έγραψαν συντονισμένα το περίφημο «τώρα το πράγμα σοβάρεψε» και για έξι μήνες εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση
και διαδίκτυο κινούνταν σε ρυθμούς Σαούντ.

Λίγοι αντέδρασαν με το παραμύθι που σέρβιραν καθημερινά τα περισσότερα media. Ένας από αυτούς είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος εύκολα αντιλήφθηκε το παιχνίδι που στηνόταν και μέσω επίσημης ανακοίνωσης αναφέρθηκε σε «παραμύθια της Χαλιμάς». Γρήγορα βέβαια συνειδητοποίησε πως το άριστα ελεγχόμενο σύστημα των μίντια θα τον κατονόμαζε ως αυτόν που «βάζει εμπόδια στην... εκτίναξη του Τριφυλλιού». Έτσι κι αλλιώς δεν ήταν δική του ευθύνη να αναδείξει την αλήθεια αλλά του μεγαλομετόχου Γιάννη Βαρδινογιάννη, καθώς οι δικές του μετοχές ήταν προς διαπραγμάτευση.

Αντιθέτως, τι έκανε ο Τζίγγερ; Πέταξε 6 ολόκληρους μήνες, επέτρεψε στον Βλάση Τσάκα, μαζί με την πλειοψηφία των εφημερίδων (οπαδικών και ουδέτερων) να κοροϊδεύουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού και άφησε τη χρονιά να χαθεί. Τόσο αγωνιστικά, καθώς θα προχωρούσε η ομάδα σε μεταγραφές, όσο και διοικητικά.

Πρέπει να έχουμε κατά νου πως όταν αναφερόμαστε στον Γιάννη Βαρδινογιάννη μιλάμε για το γόνο μίας από τις ισχυρότερες, αν όχι της πιο ισχυρής, οικογένειας της χώρας.

Όταν λοιπόν ο Γιάννης Αλαφούζος χρειάζεται λίγες ημέρες για να αποκαλύψει το ποιόν του Βλάση Τσάκα, τότε για τον Τζίγγερ είναι υπόθεση ενός τηλεφώνου.

Όταν ο Γιάννης Αλαφούζος μετά από έρευνα λίγων ημερών ισχυρίζεται πως υπάρχουν ενδείξεις για τη μη γνησιότητα του χαρτιού της γερμανικής τράπεζας που κατέθεσε ο πρίγκιπας Φεϊζάλ, τότε για τον Τζίγγερ είναι υπόθεση το πολύ μίας ημέρας.

Το γιατί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και οι περίφημοι κύκλοι του επέλεξαν να μην κάνουν μία απλή αλλά και ουσιώδη έρευνα σαν αυτή που έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος, είναι μία ερώτηση που θα μπει στο κουτί με τα δεκάδες άλυτα μυστήρια που ταλανίζουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού και που δεν πρόκειται ποτέ να απαντηθούν.
Keywords
Τυχαία Θέματα