Τα τρία σημεία κλειδιά της Συνέντευξης Τύπου

Τι κρατάμε από όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο ξενοδοχείο Χίλτον...

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν αν ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θέλει πράγματι να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό ή όχι. Ο μεγαλομέτοχος δεν αναλαμβάνει στην ουσία καμία από τις πιθανές ευθύνες που απορρέουν από τη Διπλή Ανάπλαση, ενώ τις πιθανές αποζημιώσεις τις αναλαμβάνει -προφορικά όμως μόνο- ο Γιάννης Αλαφούζος.

Μία ώρα περίπου κράτησε η συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ιρδρυτικά μέλη του Σωματείου «Παναθηναϊκή Συμμαχία». Τα περισσότερα από όσα ακούστηκαν ήταν ήδη γνωστά. Είτε είχαν
γραφτεί και αναλυθεί σε ιστοσελίδες και εφημερίδες, είτε ο ίδιος τα είχε αποκαλύψει μέσω τιτιβίσματος στο tweeter. Ωστόσο, κρατάμε τρία σημεία που μας έκαναν εντύπωση:

* Μοναδική είδηση και ευχάριστη μάλιστα είναι η επιθυμία του Γιάννη Αλαφούζου να γίνει άμεσα η μεταβίβαση των μετοχών του Τζίγγερ στο Σωματείο. Γύρω στα 400.000 ευρώ μόνο είναι η διαφορά της εφορίας που θα πρέπει να πληρωθεί αν γίνει τώρα η μεταβίβαση, κάτι που σημαίνει πως είναι περιττή η όποια κωλυσιεργία. Από την εξέλιξη αυτή θα φανεί (μέχρι ενός βαθμού) το κατά πόσο η πρόθεση του Τζίγγερ να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό μένει στα λόγια ή θα προχωρήσει επιτέλους και στις πράξεις.

* Οι άνθρωποι του Σωματείου αποφεύγουν να εξηγήσουν τους λόγους που έχει μπλοκάρει η έκδοση του ενημερωτικού δελτίου της ΑΜΚ. Το μπαλάκι που εύκολα επιστρέφει στην ΠΑΕ είναι απλώς δικαιολογία, καθώς η συνεργασία Αλαφούζου – Γόντικα είναι εξαιρειτική. Ο κόσμος πρέπει να μάθει τους λόγους που του ζητάνε να βοηθήσει την ομάδα με ελάχιστο 250 ευρώ, ποσό αβάσταχτο με τα δεδομένα των σημερινών μισθών, από τη στιγμή που μπορεί να το κάνει με 99 ευρώ! Στη δεύτερη μάλιστα περίπτωση μπαίνει κατευθείαν στην ΠΑΕ με 300 μετοχές και όχι σε ένα διάτρητο από τους νόμους Σωματείο.

* Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ πιστεύει πως ο Τζίγγερ αναλαμβάνει τις συμβάσεις της ΓΗΠΕΛ και της κατασκευαστικής ΑΚΤΩΡ. Ταυτόχρονα λέει πως αναλαμβάνει προσωπικά ο ίδιος ό,τι άλλο προκύψει. Πάνω σε αυτό παρατηρούμε:

α) Ο Τζίγγερ δεν αναλαμβάνει τίποτα, καθώς η υπογραφή του έχει μπει απλώς σε ένα MoU το οποίο είναι πολύ εύκολο να καταρριφθεί. Αν η συμφωνία δεν φτάσει μέχρι τέλους οι μετοχές του μεγαλομέτοχου παρκάρονται ξανά στους δικηγόρους του και τα χαρτιά, μέσω την οποίων (υποτίθεται πως) αναλαμβάνει τη ΓΗΠΕΛ καταλήγουν στον κάδο των απορριμάτων.

β) Αναλαμβάνει μόνο τις ευθύνες της ΓΗΠΕΛ που αφορούν στην ανέγερση του γηπέδου, αλλά και πάλι μόνο μέχρι την 6η Σεπτεμβρίου 2011. Δηλαδή λέει πως δεν ευθύνεται για ό,τι πρόκειται να συμβεί μετά από αυτή την ημερομηνία! Εξωπραγματικά πράγματα που μόνο από λίγα άτομα μπορεί να την περιμένει κανείς. Ένας από αυτούς είναι ο Τζίγγερ.

γ) Εφόσον ο Γιάννης Αλαφούζος υπερασπίζεται τη διαφάνεια, και από τη στιγμή που δηλώνει πρόθυμος να αναλάβει προσωπικά οτιδήποτε είναι πιθανό να φέρει σε δύσκολη θέση την ΠΑΕ, ας το υπογράψει! Αν είναι τόσο σίγο
Keywords
Τυχαία Θέματα