ON the record: Υπήρξε σχέδιο διάλυσης

Στον Παναθηναϊκό έγιναν πράγματα που δεν πρέπει ούτε να ξεχαστούν ούτε να περάσουν «στο ντούκου». Και εμείς θα τα θυμίζουμε...
Από τις εποχές της... καλοδιαχείρισης: «Γεμίζει την αριστερή πλευρά το Τριφύλλι, καθώς εκτός του Σέριτς έκλεισε ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ, επιστρέφουν Δάρλας, Λεοντίου, ενώ βλέπει ζεστά και τον ΣΙΛΑ»Αρκετές φορές έχουμε κάνει αναδρομές στο παρελθόν αναδημοσιεύοντας άρθρα, ανακοινώσεις πρωτοσέλιδα κλπ. Η επιλογή αυτή έχει ενοχλήσει αρκετούς που κάνουν λόγο για «ξύσιμο πληγών», «εσωστρέφεια» και αναρωτιούνται δήθεν αθώα: «μα τι θέλετε καιτασκαλίζετε;» Ή λένε «ό,τι έγινε έγινε».

Η
διαφορά είναι πως αν δε θυμάσαι τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από ελάχιστα χρόνια, και πολύ περισσότερο αν δεν αναλύσεις με ψυχραιμία της αιτίες της σημερινής κατάστασης, τότε είναι μαθηματικό βέβαιο ότι θα υποπέσεις στα ίδια λάθη και ότι η παρολίγο τραγωδία θα εξελιχθεί την επόμενη φορά σε πραγματική τραγωδία. Με όλη τη σημασία της λέξης και σε όλα τα επίπεδα.

Γι αυτόν ακριβώς το λόγο επιμένουμε να θυμίζουμε καινά ενοχλούμε. Γιατί στον Παναθηναϊκό έγιναν πράγματα που δεν πρέπει ούτε να ξεχαστούν ούτε να περάσουν «στο ντούκου». Υπήρξαν καταστάσεις που χρήζουν μελέτης και ανάλυσης. Ώστε να μπορέσουν οι διοικήσεις που θα οριστούν από το επόμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς, αλλά και οι επόμενες γενιές φιλάθλων να διδαχτούν και να αποφύγουν τα ίδια σφάλματα.
Το ΟΝ the Record είναι μια ετερόφωτη στήλη. Για την ακρίβεια είναι ένας Παναθηναϊκός καθρέφτης, ο οποίος αντανακλά το είδωλο των προπαγανδιστικών κειμένων που δημοσιεύονται σε εφημερίδες πράσινης απόχρωσης.

Είναι μια επιβεβαίωση για το πόσο απλή και συνάμα δύσκολη και επικίνδυνη είναι η τέχνη της προπαγάνδας, των εύκολων χαρακτηρισμών και της ισοπέδωσης. Οταν λοιπόν εκείνοι χρησιμοποιούν όλα τα τσιτάτα που έχουν εμπνευστεί για να πολεμήσουν την πολυμετοχίκοτητα και όσους θέλουν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό, το ΟΝ the Record θα γράφει για τον «παρκαδόρο» και τους «εγγυητές του τζάμπα».

Στόχος λοιπόν, δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να προβάλλουμε την άλλη πλευρά απ' αυτή που δείχνουν οι προπαγανδιστές, προσφέροντας παράλληλα ένα χαμόγελο στις μαύρες ημέρες που διανύει ο τόπος και η ομάδα μας.ON the Record Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σήμερα σε μία οριακή κατάσταση. Και το σύστημα που τον έφερε ως εδώ προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τον κόσμο ότι όλα έγιναν δια μαγείας. Ότι δηλαδή δεν υπήρξαν υπέυθυνοι ούτε ένοχοι. Ότι οι ευθύνες του μεγαλομετόχου σταματούν στον ορισμό μελών στο διοικητικό συμβούλιο. Ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι απλές εταιρείες που πρέπει να φέρνουν κέρδη. Κι αν δεν φέρουν κέρδη, τότε το χέρι δεν μπαίνει στη τσέπη, αλλά έρχεται η διάλυση.

Πάνε να μας πείσουν ότι η σημερινή κατάσταση είναι σχεδόν «αυτοφυής». Ότι δεν υπήρξαν ούτε άνθρωποι που αποφάσιζαν ούτε «αφανείς φίλοι-συμβουλάτορες», ούτε εκτελεστικά όργανα, ούτε συμμορίες που φρόντιζαν να... επαναφέρουν στην τάξη όποιον τολμούσε να πει «τι κάνετε εδώ ρε παιδιά;». Όλα έγιναν μόνα
Keywords
Τυχαία Θέματα