Κυριάκος Θωμαΐδης: «Από τύχη και συμπτώσεις ο ΠΑΟ στο Γουέμπλεϊ»

«Τυχαία πήγε στον τελικό του Γουέμπλεϊ ο Παναθηναϊκός» ισχυρίστηκε ο Κυριάκος Θωμαΐδης το 1974!

Το Greenzone σκαλίζει αρχεία παλιά και σπάνια και συνήθως ανακαλύπτει… θησαυρούς. Ένα ανεκτίμητης αξίας απόκομμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «ΟΜΑΔΑ» αναδύεται μετά από 38 χρόνια! Στις 17 Σεπτεμβρίου 1974 αναγνώστης του περιοδικού, ονόματι Κυριάκος Θωμαΐδης, από τη Θεσσαλονίκη, βγάζει όλα τα απωθημένα που κρατούσε
μέσα του και τον βασάνιζαν για τρία ολόκληρα χρόνια!

Χαρακτηρίζει τυχερό τον Παναθηναϊκό για το «έπος» του Γουέμπλεϊ και τονίζει πως έπρεπε να προηγηθεί μία σειρά συγκυριών για να καταφέρει αυτό που δεν πέτυχε έκτοτε άλλη ελληνική ομάδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο αναγνώστης έχει συμπτωματικά ίδιο όνομα και καταγωγή με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ και της εκπομπής «Δίκη», που ανά τακτά χρονικά διαστήματα έχει παρουσιάσει αποκλειστικές ειδήσεις για τους διάφορους Άραβες του Βλάση Τσάκα.

Γράφει λοιπόν ο συνονόματος και συντοπίτης του Κυριάκου Θωμαΐδη:

«Αγαπητή "ΟΜΑΔΑ",

Με αρκετή καθυστέρηση, έρχομαι να εξετάσω το πώς πήγε ο Παναθηναϊκός στο Γουέμπλεϊ. Οι παρακάτω σκέψεις μου, που ακολούθησαν ανάλογες διαπιστώσεις, δεν θέλω να νομισθεί ότι προσωπικά παραγνωρίζω την αξία του Παναθηναϊκού. Επίσης, δεν θέλω να υποστηριχθεί ότι προσπαθώ να δυσφημήσω το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, ο ΠΑΟ απέκλεισε την ανίσχυρη Ζεννές Ες του Λουξεμβούργου (5—0, 2—1) και την οπωσδήποτε ντεφορμέ Σλόβαν Μπρατισλάβα (3—0, 1—2).

Kat συνεχίζω: Αλήθεια, στον πρώτο αγώνα με την Έβερτον (1 — 1), όπου όλα έπαιξαν ρόλο (τύχη Οικονομόπουλου, ατυχία Άγγλων, το τυχερό γκολ του Αντωνιάδη), σε ποια περίπτωση ήταν ήρωας ο ΠΑΟ, όταν οι Βρετανοί μας έπαιζαν μονότερμα; Οπωσδήποτε, μετά από αυτά όλα ό ΠΑΟ δεν έδειξε ουδεμία ισοδυναμία με τον Άγιαξ στον τελικό (0—2).

Θεωρώ, λοιπόν, συμπτωματική την περίπτωση του Παναθηναϊκού. Σε τελικό Κυπέλλου Ευρώπης μόνο έτσι μπορούσε να φθάσει ελληνική Ομάδα : στηριζομένη σε αλυσίδα συμπτώσεων, συνοδευόμενων από υπερβολική δόση τύχης».

Από το 1974 ο Κυριάκος Θωμαΐδης (όχι ο δημοσιογράφος, ο... συνονόματος του), έβλεπε τα πράγματα από μία… ιδιαίτερη οπτική γωνία. Από τη σκοπιά που φώτιζε ότι τον συνέφερε και απέκρυπτε όλη την ουσία και την αλήθεια. Διαφορετικά δεν θα είχε ξεχάσει να αναφέρει ούτε την κατάφορη αδικία της διαιτησίας στο πρώτο ματς με την Έβερτον (την παραδέχτηκαν μέχρι και οι Άγγλοι), ούτε την υπέρβαση στον επαναληπτικό με τον Ερυθρό Αστέρα, ούτε φυσικά το εκπληκτικό και επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι παίχτες του Πούσκας στον τελικό (καλύτερος μάρτυρας από το βίντεο του αγώνα δεν υπάρχει).
Keywords
Αναζητήσεις
θωμαΐδης δημοσιογραφος, πως πηγε στο γουεμπλει ο παο
Τυχαία Θέματα