Οι ευχές του PAO Abroad και του Ερασιτέχνη στις γυναίκες

Με δύο πολύ όμορφους και ευφάνταστους τρόπους το PAO Abroad και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εύχονται χρόνια πολλά στις γυναίκες!
Ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, το PAO Abroad και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός
δημοσίευσαν δύο πολύ όμορφες φωτογραφίες, ευχόμενοι «χρόνια πολλά» σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!

Οι ομογενείς Παναθηναϊκοί του εξωτερικού δημοσίευσαν ένα κολλάζ με σπουδαίες καλλιτέχνιδες και αθλήτριες, ενώ ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός αφιέρωσε σε όλες τις γυναίκες, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του στο FaceBook, ένα Τριφύλλι φτιαγμένο από λουλούδια, συνοδευόμενο με το ακόλουθο μήνυμα:

«O Παναθηναϊκός Α.Ο πάντα πρωτοπόρος στο χώρο του Γυναικείου Αθλητισμού εύχεται «Χρόνια πολλά» σε όλες τις Γυναίκες του κόσμου!».

Το μήνυμα του PAO Abroad

Αθλήτριες, προπονήτριες, γυναίκες φίλαθλοι και οπαδοί του Παναθηναικού !
Σήμερα, είναι η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, η καθιερωμένη χρονική στιγμή υπενθύμισης και τιμής στην προσφορά σας.
Εμείς, από αυτή τη γωνία του Paoabroad, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για όλα !
Για την τεράστια αθλητική προσφορά σας στον Παναθηναικό, μέσα από τους στίβους και τα γήπεδα, μέσα απο τα προπονητήρια και την κερκίδα.

Ο Παναθηναικός σας οφείλει πολλά και η συμβολή σας ήταν, είναι και θα είναι τεράστια στο μεγαλείο του.

Σας ευχαριστούμε που τιμάτε και δοξάζετε το τριφύλλι !
Σας ευχαριστούμε που ομορφαίνετε την καταπράσινη ζωή μας !

Λίγα λόγια για την ιστορία της παγκόσμια Ημέρας της γυναίκας :

Στις 8 Μαρτίου του 1857, οι εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης κατέβηκαν σε πορεία διαμαρτυρίας, απαιτώντας ίσα εργασιακά δικαιώματα με τους άνδρες.
Πιο συγκεκριμένα, ζητούσαν τη μείωση του ωραρίου από 16 ώρες σε 10, όπως ήδη ίσχυε για τους άνδρες τα τελευταία 17 χρόνια, ίσα μεροκάματα, καθώς και αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες που δεν έθεταν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.
Ο αγώνας τους τερματίστηκε έπειτα από βίαιη επίθεση της αστυνομίας.

Κάποιες δεκαετίες μετά, το 1910, η Κλάρα Τσέτκιν, αγωνίστρια στο πλευρό του εργατικού γυναικείου κινήματος, πρότεινε να καθιερωθεί η 8η του Μαρτίου ως η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, σαν ένα μέσο έκφρασης του δεσμού αγάπης και αλληλεγγύης που ενώνει τις γυναίκες όλου του κόσμου και εμπνέει τον συνεχόμενο αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.
Έθεσε, μάλιστα, ως προτεραιότητα τη διεκδίκηση του δικαιώματος της ψήφου των γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 1977, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, στο πλαίσιο της γενικής του συνέλευσης, καθιέρωσε την ημέρα αυτή ως Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα