Ίδιοι ποδοσφαιριστές, διαφορετική διάθεση

Από βαριεστημένοι έγιναν ορεξάτοι, από το περπάτημα το έριξαν στο τρέξιμο, από τις ήττες με κάτω στα χέρια οι ποδοσφαιριτές του Παναθηναϊκού πέρασαν στις νίκες με ουσία και θέαμα.
Η απορία της βραδιάς είναι η εξής: Πώς γίνεται οι ίδιοι ποδοσφαιριστές να εμφανίστηκαν ορεξάτοι και με διάθεση για μπάλα, για τρέξιμο, για πρέσινγκ, για ποδόσφαιρο -στοιχεία που τόσους μήνες απουσίαζαν- λίγες μόνο ημέρες μετά την απόλυση του Ζεσουάλδο Φερέιρα;

Φαίνεται πως το δύσκολο να απαντηθεί
αυτό ερώτημα δεν το σκέφτονται μόνο οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, αλλά και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Έτσι, λίγη ώρα μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα του Τριφυλλιού με τον ΠΑΟΚ ο Σπύρος Φουρλάνος έγραψε με νόημα στον λογαριασμό του στο twitter: «Κι όμως, είμαστε οι ίδιοι παίκτες».

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού από την αρχή της περιόδου μέχρι και την απόλυση του Φερέιρα ήταν πως οι παίκτες της ομάδας έδειχναν βαριεστημένοι, δεν έτρεχαν (στα παιχνίδια πρωταθλήματος), έκαναν λάθη στις μεταβιβάσεις τους, όσο και στις αμυντικές τους προσπάθειες.

Προφανώς, για να αλλάξουν αυτά τα στοιχεία μέσα σε τέσσερις προπονήσεις, τρία ενδεχόμενα υπάρχουν:

Ή οι παίκτες του Παναθηναϊκού τώρα θέλουν και τότε απλώς... δεν ήθελαν.
Ή ο Ρότσα είναι μάγος (ο ίδιος παραδέχτηκε πως δεν είναι).
Ή απλώς λειτούργησε το φαινόμενο του «ηλεκτροσόκ» που παρατηρείται για 3-4 αγωνιστικές στις περισσότερες ομάδες που αλλάζουν προπονητή.
Keywords
Τυχαία Θέματα