Η... μετρημένη στάση και το «ζόρι που τραβούσαν» οι δύσπιστοι

Τα πρωτοσέλιδα ήταν η «βιτρίνα». Όμως η αποθέωση συνεχίζονταν και στο εσωτερικό της φυλλάδας, την ένδοξη πριγκιπική εποχή του δουλέματος...
«Η… μετρημένη στάση μας ήδη επιβεβαιώνεται». Με αυτόν τον τίτλο ο Κώστας Πιτιακούδης προλογίζει το κείμενο – αποθέωση του Βλάση Τσάκα και του πρίγκιπα Σουλτάν Αλ Σαούντ που δημοσιεύθηκε στις αρχές του Νοέμβρη στην εφημερίδα Derby.

Προφανώς και τα αποσιωπητικά δηλώνουν ένα είδος αυτό-ειρωνείας
καθώς ποτέ δεν έδειξε μετρημένη στάση η φυλλάδα του Κώστα Γκόντζου στα πριγκιπικά παραμύθια. Αντιθέτως, ήταν πρωταγωνίστρια του σόου και με εκφράσεις όπως «αλλαγή σελίδας», «εκτόξευση» κορόιδευε τους φίλους του Παναθηναϊκού και ρεζίλευε το Τριφύλλι.

Παρέα και η δεύτερη Παναθηναϊκή εφημερίδα που τακτικά παρουσίαζε... αποκλειστικά και φωτογραφίσεις του Τσάκα με τον πρίγκιπα, με συνοδευτικούς τίτλους όπως «ερχόμαστε». Μαζί σύσσωμος όχι μόνο ο αθλητικός, αλλά και πολιτικές εφημερίδες, τηλεόραση, ιστοσελίδες, ραδιόφωνο. Ιδιαίτερη ευαισθησία στα παραμύθια έδειχναν τα Μέσα του ομίλου Μπόμπολα (Sentra Fm, GOAL, Έθνος), αλλά και δημοσιογράφοι που θήτευσαν στο παρελθόν στο πλάι του Κώστα Γκόντζου, όπως ο Μπάμπης Τσιμπίδας (Πράσινα Νέα) ή ο Μιχάλης Κοσμετάτος.

Έχει ενδιαφέρον το άρθρο που αναδημοσιεύουμε σχεδόν έναν χρόνο μετά. Έχει ενδιαφέρον γιατί ο Κώστας Πιτιακούδης παραδέχεται αυτό που φωνάζουμε τόσο καιρό: ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Βαρδινογιάννης ουδέποτε αμφισβήτησε τον Σουλτάν Αλ Σαούντ.

Τι εννοούμε όταν λέμε «ο Γιάννης Βαρδινογιάννης»; Ο γόνος της πιο ισχυρής οικογένειας της χώρας. Ο άνθρωπος με τόσες διασυνδέσεις στη Σαουδική Αραβία που με ένα τηλεφώνημα θα μπορούσε να μάθει αν υπάρχει αληθινό ενδιαφέρον ή αν πρόκειται για «παραμύθι». Αντιθέτως έδειχνε περισσότερο να βολεύεται καθώς η κοινή γνώμη είχε αποπροσανατολιστεί από τις ευθύνες του σε πιθανές αγωγές - προσφυγές για τη Διπλή Ανάπλαση, τις οποίες ποτέ δεν ανέλαβε, με τα αποτελέσματα σήμερα να είναι ορατά όσο ποτέ.

Θυμίζουμε πως από τις πρώτες κιόλας ημέρες της πριγκιπολαγνείας, ο Ανδρέας Βγενόπουλος βγήκε και μίλησε για «παραμύθια της Χαλιμάς». Σχεδόν κανείς δεν του έδωσε σημασία, πλην δύο τριών που έδειχναν τότε γραφικοί και εκτός… μόδας.

Τότε, το μόνο που μετρούσε (απλώς γιατί έτσι αποφάσισαν συγχρονισμένα όλα τα media) ήταν αν θα επιβεβαιωθεί το γνήσιο της υπογραφής του Σουλτάν, αν θα υπογράψει το ΜoU, το ΣοU και το ΤοU.

Εκείνες, λοιπόν, τις ένδοξες ημέρες της εκτόξευσης ο Κώστας Πιτιακούδης αναρωτιόταν «τι ζόρι τραβάνε» όσοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους. Το λογικό θα ήταν τουλάχιστον σήμερα να είχε καταλάβει «τι ζόρι τραβούσαν» και να ζητήσει -έστω και για τα μάτια του κόσμου- σύγγνώμη. Αμ, δε. Συνεχίζει ακόμα και τις μέρες μας να συνομιλεί με τον Βλάση Τσάκα και να παρουσιάζει αποκλειστικά για το νέο φιντάνι ονόματι Φεϊζάλ, τα οποία αναδημοσιεύει το Derby News.

Απολαύστε όσα έγραφε το Νοέμβριο του 2011:

Η... μετρημένη στάση μας ήδη επιβεβαιώνεται
Keywords
Τυχαία Θέματα