Η επιλεκτική μνήμη και η πραγματική αδικία (vid)

Ο ΟΣΦΠ διαμαρτύρεται για τη φάση του Χάινς. Ξεχνά πως στο παιχνίδι του ΣΕΦ στην κανονική περίοδο της Α1, οι «ερυθρόλευκοι» ευνοήθηκαν σε μία παρόμοια περίπτωση. Το GreenZone θυμίζει, ακόμα, τι θα πει αδικία από τη διαιτησία στο μπάσκετ...

Στο αγώνα της κανονικής περιόδου στο ΣΕΦ, το ημίχρονο έληξε 38-33 υπέρ του Ολυμπιακού. Στην
τελευταία φάση, ο Τζέιμς Γκιστ κέρδισε φάουλ από τον Κώστα Παπανικολάου, όμως ουδέποτε ο παίκτης του Παναθηναϊκού εκτέλεσε βολές. Οι διαιτητές αποφάσισαν -λανθασμένα- πως η φάση ήταν εκπρόθεσμη και έστειλαν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Οι ίδιοι που διαμαρτύρονται για το χθεσινό (9/6) καλάθι του Κάιλ Χάινς που -επίσης λανθασμένα- δεν μέτρησε, με το σκορ στο 58-50, προφανώς ξεχνούν πως στο ματς που τους χάρισε το πλεονέκτημα έδρας είχαν ευνοηθεί σε μία παρόμοια φάση, εξίσου δύσκολη για το μάτι του κάθε διαιτητή αφού μιλάμε για κλάσματα δευτερολέπτου.

Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται για δύο φάσεις όλες κι όλες! Για δύο φάσεις ο φιλικός προς την ομάδα του Πειραιά Τύπος, αλλά και «φωνές» απόγνωσης και οργής ακροατών σε ραδιόφωνα και σχολιαστών σε ιστοσελίδες προσπαθούν άτσαλα να διαμορφώσουν την άποψη πως πράγματι η ομάδα τους αδικήθηκε!

Λες και πρόκειται για φάσεις που επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα! Λες και έχει υπάρξει ποτέ έστω και ένα παιχνίδι τέτοιας βαρύτητας στο οποίο να μην έχει γίνει ούτε ένα διαιτητικό λάθος. Λες και στους δύο τελικούς δεν υπάρχουν φάσεις (πολύ πιο κραυγαλέες) στις οποίες έχει αδικηθεί ο Παναθηναϊκός.

Επειδή οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται πως δεν γνωρίζουν τι θα πει «διαιτητική σφαγή», να τους υπενθυμίσουμε πως τα δύο τελευταία ευρωπαϊκά τρόπαια που πανηγύρισαν (2012, 2013) έχουν πάνω τους ανεξίτηλη τη στάμπα των «σφαγών» που υπέστη ο Παναθηναϊκός (με ΤΣΣΚΑ πέρσι, με Μπαρτσελόνα φέτος).

«Σφαγές» που απέτρεψαν από το Τριφύλλι να διεκδικήσει την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κούπας. Και με τη φράση «διαιτητικές σφαγές» δεν εννοούμε ένα εμπρόθεσμο για κλάσματα του δευτερολέπτου εύστοχο σουτ ή ένα καλάθι που θα έπρεπε να συνοδευτεί και με μπόνους βολή. Εννοούμε επί σειρά πολλών λεπτών «ανάποδα» σφυρίγματα, το ένα μετά το άλλο, που αλλοίωσαν ολοκληρωτικά τα αποτελέσματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα