Όταν μιλούν οι αριθμοί

Ο Σκορπιός γράφει για τα στατιστικά των δύο ομάδων που βγάζουν... στη σέντρα όσους διαμαρτύρονται για τη διαιτησία.

Στον τελικό της Ευρωλίγκας ο ΟΣΦΠ πέτυχε 100 πόντους. Απέναντι στον Παναθηναϊκό πέτυχε 103 σε δύο αγώνες! (Οι δύο μάλιστα πόντοι είναι... δώρο, αφού ο Πρίντεζης κάρφωνε όσο οι υπόλοιποι παίκτες αποσύρονταν από τον αγωνιστικό χώρο).

Καλή η συνηθισμένη καραμέλα της διαιτησίας, όμως τα νούμερα δείχνουν άλλα δεδομένα.

Όταν συνολικά σε δύο αγώνες έχεις πετύχει 9/58 τρίποντα (15%), 27/64 δίποντα (43%)
και 20/38 βολές (52%), απλώς δεν μπορείς να νικήσεις τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» αντίστοιχα μπορεί να έχουν και αυτοί 43% στα δίποντα, όμως είναι πιο εύστοχοι στις βολές (61%) και έχουν πάνω από το διπλάσιο ποσοστό από του ΟΣΦΠ στα τρίποντα (36%).

Οι 23 ασίστ σε δύο αγώνες έναντι 17 του ΟΣΦΠ και οι εννέα «πράσινες» τάπες έναντι πέντε των «ερυθρολεύκων», φανερώνουν την ομαδικότητα, αλλά και την ενέργεια/αποφασιστικότητα των «πρασίνων»

Οι παίκτες του Τριφυλλιού μάζεψαν 80 επιθετικά ριμπάουντ, ενώ η ομάδα του Πειραιά υστερεί και σε αυτό το στατιστικό, αφού μάζεψαν οι παίκτες της 74 «σκουπίδια».

Σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες ο Παναθηναϊκός υπερέχει ξεκάθαρα, και το 2-0 είναι πέρα για πέρα δίκαιο.

Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει δίκιο για τις δύο φάσεις για τις οποίες «φωνάζει», όμως πρώτον δεν επηρέασαν σημαντικά την εξέλιξη του αγώνα αφού ο Παναθηναϊκός είχε χτίσει ήδη τη διαφορά στο σκορ, και δεύτερον είναι και οι δύο οριακές και δύσκολες για το μάτι κάθε διαιτητή. Αντιθέτως, υπάρχουν φάσεις ξεκάθαρες που αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός, τις οποίες -για τους δικούς τους λόγους- τις... ξέχασαν αυτοί που διαμαρτύρονται. Για παράδειγμα κανείς δεν κατάλαβε ποτέ για ποιον λόγο ανανεώθηκε ο χρόνος του ΟΣΦΠ στον πρώτο τελικό, όσο το σκορ ήταν στο 22-33.

Σκορπιός
Keywords
Τυχαία Θέματα