Διαφορά νοοτροπίας... Διαμαντίδης εναντίον Πρίντεζη

Είναι κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και οι οποίες μπορεί για ορισμένους να είναι ασήμαντες, για άλλους όμως λένε πολλά....

Στο τέλος του πρώτου παιχνιδιού στο ΣΕΦ, ο Γιώργος Πρίντεζης δεν τηρεί το fair play που ορίζει η ομάδα που έχει την τελευταία κατοχή -όταν το παιχνίδι έχει κριθεί- να μην πραγματοποιεί επίθεση. O φόργουορντ του ΟΣΦΠ πέτυχε καλάθι στον αιφνιδιασμό, όσο οι παίκτες του
Τριφυλλιού είχαν ξεκινήσει τις χειραψίες.

Στο τέλος του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, παρόλο που θα μπορούσε να πράξει το ίδιο με τον Πρίντεζη, προτίμησε, και καλά έκανε, να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή του χωρίς να επιχειρήσει να πετύχει ένα εύκολο καλάθι.

Για αυτό αγαπάμε τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Γιατί εκτός από αρχηγός εντός παρκέ είναι και «κύριος» σε όλα του. Ένας αθλητής που το ήθος του και η αξία του αποτελούν κόσμημα για το ελληνικό μπάσκετ και κατ΄ επέκταση για τον ελληνικό αθλητισμό.

Απόψε ο Διαμαντίδης μπορεί να μην έπιασε την απόδοση που ο ίδιος θα ήθελε, βοήθησε όμως πολύ την ομάδα να πάρει ένα κρίσιμο παιχνίδι, για ακόμη μία φορά.

Εκπληκτική η στιγμή που, με το σκορ στο 55-50, αστοχεί σε τρίποντο. Όταν η μπάλα καταλήγει πάλι στα χέρια του, όχι μόνο δε δίστασε, αλλά εάν προσέξει κανένας προσεκτικά το βίντεο είναι σα να λέει στον συμπαίκτη του «δώσε γρήγορα την μπάλα ρε παιδάκι μου να το καρφώσω!».

Κατά τα άλλα, η νίκη κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν. Ο Παναθηναϊκός όμως έπαιξε για ακόμα μία φορά «σκυλίσια άμυνα» και αυτό ήταν το κλειδί για το 2-0.

Με τη διαιτησία είναι αστείο να ασχολούνται οι «ερυθρόλευκοι». Άνετα μπορεί κάποιος να θυμηθεί φάσεις στις οποίες αδικήθηκε και ο Παναθηναϊκός στα δύο παιχνίδια. Ηταν δε η εικόνα του Ολυμπιακού τέτοια που δεν δικαιολογεί τις «φωνές» για δύο φάσεις που στο κάτω-κάτω έγιναν όταν ο Παναθηναϊκός είχε διαφορά ασφαλείας.

ΥΓ1. Τα αθλητικά ραδιόφωνα πλέον δεν ακούγονται με τίποτε! Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει με 11 πόντους τον Ολυμπιακό και όλοι ψάχνουν να βρουν τους λόγους, όχι που κέρδισε ο 32 φορές πρωταθλητής Ελλάδας και 6 φορές Πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός, αλλά που έχασε ο Ολυμπιακός! Ευτυχώς που υπάρχει και το mute...

Ar1stot3lis
Keywords
Τυχαία Θέματα