Σεισμός στον Τάφο του Ινδού

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού κέρδισε τον Άρη με 72-60, με κορυφαίες τις Καλέντζου και Ντέλβα. Συγκίνηση για τον Δημήτρη Μούρτο. Σεισμός στον Τάφο με τους οπαδούς του Τριφυλλιού να λένε συνθήματα κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη και τραγούδια για τον Τζιμπρίλ Σισέ!...

Oι πρωταθλήτριες χειμώνα υποδέχτηκαν για την πρώτη αγωνιστική του β΄γύρου του πρωταθληματος τον Άρη, σε έναν κατάμεστο Τάφο του Ινδού, τον
οποίον κέρδισαν με 72-60, μετά από καλή εμφάνιση στο β΄ημίχρονο. Με δύο πρόσωπα εμφανίστηκαν οι «πράσινες», αφού στο α΄ημίχρονο βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ με κακή άμυνα κι έλλειψη συγκέντρωσης, αναγκαζόμενες να κυνηγούν την ομάδα της Θεσσαλονίκης που είχε βρει τις επιθετικές λύσεις.

Με μπροστάρισσες τις Καλέντζου και Ντέλβα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αντεπίθεση διαρκείας από τα τέλη του β΄δεκαλέπτου και πέρασε μπροστά στο σκορ στις αρχές του β΄ημιχρόνου. Έκτοτε δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα, αυξάνοντας τη διαφορά και στους 18 πόντους. Η Σαμαντούρα χρησιμοποίησε και τις 12 παίχτριές της, με το φινάλε να είναι συγκινητικό και ν΄αφήνουν όλες τους ένα λουλούδι στη θέση που καθόταν ο Δημήτρης Μούρτος.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού με τη λήξη του ημιχρόνου φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Τζιμπρίλ Σισέ, ενώ κατά τη διάρκεια του γ΄δεκαλέπτου σείστηκε το γήπεδο από συνθήματα κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη!

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα στη μνήμη του Γενικού Αρχηγού του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρη Μούρτου, ενώ οι παίχτριες του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν με μαύρες φανέλες. Aμέσως ακούστηκε από τις εξέδρες το «ΠΑΟ γερά παίξε για τα αδέρφια μας που βρίσκονται ψηλά».

Η Γιασεμή Σαμαντούρα ξεκίνησε με τις Καλέντζου, Μαγκλάρα, Βλάνη, Δίελα και Ντέλβα, ενώ ο Άρης κατέβηκε με τις Μούλη, Μπεγκένισιτς, Κατωπόδη, Μπουσνάκη και Χατζάκου.

Οι «πράσινες» μπήκαν λίγο χαλαρά στο παιχνίδι και ο Άρης προηγήθηκε με 2-8 γρήγορα με καλάθια από τις Μούλη, Μπουσνάκη και Χατζάκου. Για το Τριφύλλι είχε σκοράρει με μακρινό σουτ η Βλάνη. Η Σαμαντούρα πήρε τάιμ άουτ 5:41 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, ωστόσο η Χατζάκου με τρίποντο έγραψε το 2-11. Η Χριστινάκη πέρασε στη θέση της Βλάνη, αλλά η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Με εύστοχα σουτ από τις Μπουσνάκη, Μπεγκένισιτς και νέο τρίποντο από τη Χατζάκου η διαφορά διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο (2-18). Με γκολ-φάουλ η Ντέλβα πέτυχε τους πρώτους της πόντους στο ματς, ενώ η ίδια παίχτρια κέρδισε φάουλ στην επόμενη φάση, αναγκάζοντας τον Μασλαρινό να καλέσει σε τάιμ άουτ 2:06 πριν τη λήξη της περιόδου. Η αμερικανή σέντερ ευστόχησε στις βολές και αμέσως μετά η Δίελα με κοντινό σουτ έκανε το 9-18. Η Σαμαντούρα πέρασε και τη Μοσχοπούλου στο παιχνίδι. Η Μαγκλάρα έκλεψε τη μπάλα, αστόχησε στην προσπάθειά της, αλλά η Ντέλβα πήρε το ριμπάουντ κερδίζοντας και φάουλ κι ευστόχησε και στις δύο βολές για το 11-18. Η Καλέντζου έκανε το 13-18 μέσα σε αποθέωση, τρέχοντας ένα 11-0 σερί για τον Παναθηναϊκό, το οποίο έσπασε η Τράντα με τρίποντο για το 13-21. Η Ντέλβα έκοψε μεγαλοπρεπώς την Μπεγκένισιτς, αλλά η Μούλη πήρε τη μπάλα στα χέρια της και κέρδισε φάουλ για το 13-23 που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Η β΄περίοδος ξεκίνησε με μεγάλο τρίποντο από τη Βλάνη, αλλά η Μούλη με ατομική προσπάθεια έκανε το 16-25. Παρότι ο Άρης έβρισκε το δρόμο στο καλάθι, ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε αισθητά στην επίθεση και ροκάνιζε σιγά-σιγά τη διαφορά. Η Καλέντζου με τρίποντο και η Δίελα που έφυγε μόνη της στον αιφνιδιασμό έκαναν το 23-29, με τον Μασλαρινό να παίρνει τάιμ άουτ 6:02 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Η Ντέλβα ανάμεσα σε δύο πήρε πάλι το επιθετικό ριμπάουντ μετά από άστοχο σουτ της Μαγκλάρα, κάνοντας το 25-29. Ωστόσο με ωραίες προσπάθειες από τις Χατζάκου και Μούλη ο Άρης διεύρυνε ξανά τη διαφορά στο 25-36. Η Ντέλβα με καλάθι και φάουλ έφερε το σκορ στο 28-37. Παρότι ο Παναθηναϊκός πίεζε σε όλο το γήπεδο από τον κι ο Άρης δυσκολευόταν να περάσει τη μπάλα, βρήκε τη λύση από τη Χατζάκου, η οποία με νέο τρίποντο έκανε το 28-40. Η Σαμαντούρα πέρασε στο ματς και τη Σλούκα και στην επίθεση του Τριφυλλιού η Ντέλβα κάτω από τη ρακέτα πέτυχε νέο δίποντο, ενώ και η Καλέντζου αμέσως μετά σημείωσε ένα «παλικαρίσιο» καλάθι, μόνη εναντίον όλων! Με βελτιωμένη άμυνα, οι «πράσινες» ξεχύθηκαν ξανά στην αντεπίθεση και η σπουδαία αρχηγός του Παναθηναϊκού έκανε με τρίποντο το 35-40. Το ημίχρονο έληξε 37-40, μετά από κοντινό σουτ από τη Δίελα.

Η Καλέντζου συνέχισε «ζεστή» στο γ΄δεκάλεπτο, όπως τελείωσε το προηγούμενο, φέρνοντας το παιχνίδι στον πόντο, ενώ με την αρχηγό του πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο ματς ο Παναθηναϊκός με 41-40. Η Ντέλβα από κοντά ευστόχησε σε σουτ δύο πόντων, ενώ η Μπουσνάκη ξαναέφερε το παιχνίδι στον πόντο. Η Βλάνη, με τη σειρά της, με σουτ από μέση απόσταση έδωσε βραχεία διαφορά τριών πόντων στις «πράσινες» και η Δίελα με τρίποντο έγραψε το 48-42. Η Σαμαντούρα πέρασε για πρώτη φορά στο ματς τις Θεολόγου και Κωτούλα, με την πρώτη να πετυχαίνει κι ένα δύσκολο καλάθι και φάουλ για το 52-44. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε πολύ δυνατά στην γ΄περίοδο, με τη Ντέλβα να πετυχαίνει καλάθι στον αιφνιδιασμό φέρνοντας τη διαφορά στο +10 (54-44). Η Κωτούλα με σουτ ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά για τις «πράσινες» που έδειχναν να έχουν μπλοκάρει τα ατού του Άρη. Η Ντέλβα με νέο καλάθι και φάουλ έγραψε το 59-44, που ήταν και το σκορ του γ΄δεκαλέπτου, όπου με εξαιρετικό μπάσκετ ο Παναθηναϊκός έκανε ένα σερί 20-4.

Με μία εύστοχη βολή από τη Θεολόγου ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, ενώ και η Μαγκλάρα ευστόχησε για το 62-44. Με συνεχείς βολές από τις Χατζάκου, Μπεγκένισιτς, Μούλη και Μπουσνάκη ο Άρης μείωσε σε 62-52. «Σεισμός» έγινε στον Τάφο, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού για αρκετά λεπτά να φωνάζουν συνθήματα κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η Θεολόγου αύξησε το δείκτη του σκορ στο 66-52 με κοντινό σουτ. Η Καλέντζου με βολές και η Κωτούλα με σουτ από μέση απόσταση έκαναν το 70-53. Η Σιαμαντούρα πέρασε στο παρκέ και τη Χρονοπούλου δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλες της τις παίκτριες. Η Τράντα στον αιφνιδιασμό μείωσε για τον Άρη, όπως και η Χατζάκου με βολές. Το παιχνίδι έληξε με ωραίο σουτ από την Κόνιαλη, που έγραψε το 72-60.

Μετά τη λήξη του ματς, αντί για το συνηθισμένο "ζντο" οι παίκτριες του Παναθηναϊκού και το τεχνικό τιμ μαζεύτηκαν στη θέση που καθόταν ο Δημήτρης Μούρτος, αφήνοντας από ένα λουλούδι μπροστά σε ένα πανό που απεικονίζει τη μορφή του. Οι οπαδοί του Τριφυλλιού δε σταμάτησαν να φωνάζουν «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ, στρατηγέ, στρατηγέ», μέσα σε μεγάλη συγκίνηση, ενώ χειροκροτούσαν όρθιοι μαζί με τα κορίτσια της ομάδας. Στο τέλος όλοι μαζί τραγούδησαν τον ύμνο του Παναθηναϊκού μέσα σε αποθέωση...

Tα δεκάλεπτα: 13-23, 37-40, 59-44, 72-60

Διαιτητές: Επιτροπάκης - Μαρνελάκης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Σαμαντούρα): Καλέντζου 17 (2), Βλάνη 7 (1), Μαγκλάρα 2, Χριστινάκη, Σλούκα, Δίελα 9 (1), Ντέλβα 23, Μοσχοπούλου, Θεολόγου 8, Κόνιαλη 2, Κωτούλα 4.

ΑΡΗΣ (Μασλαρινός): Μπαλλά, Χατζάκου 24 (3), Μπουσνάκη 8, Κατωπόδη, Τράντα 5 (1), Μούλη 13, Σταμπουλίδου, Μπεγκένισιτς 10, Πολύχρου, Τσίτσου.
Keywords
Τυχαία Θέματα