H τάξη αποκαταστάθηκε

O Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της ΑΕΚ πολύ πιο άνετα απ΄ό,τι αντικατροπτρίζει το αποτέλεσμα με γκολ του Τοτσέ και δίνει ξανά ραντεβού με τα αστέρια του Champions League. Συγκίνηση στον αποχαιρετισμό του Νίνη.

Όταν μία ομάδα τερματίζει στην κανονική περίοδο 16 ολόκληρους βαθμούς μπροστά
από τον τρίτο του πρωταθλήματος και 18 από την ΑΕΚ, φαντάζει αδιανόητο να μην περνά στα προκριματικά του Champions League. Τα πλέι οφ εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα και όχι ποδοσφαιρικά και θα πρέπει να καταργηθούν από την επόμενη κιόλας σαιζόν. Εντούτοις, ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος του και με νίκη 1-0 επί της ΑΕΚ τερμάτισε στην πρώτη θέση των πλέι οφ και θα κουνήσει σεντόνι τον Ιούλιο από τη θέση του ισχυρού.

Aπό την αρχή του αγώνα οι Πράσινοι ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα κι έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τους Τοτσέ στο 3’, το ψαλιδάκι του οποίου κατέληξε άουτ, και Νίνη στο 9’ με δυνατό σουτ. Η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι χάρη στις ενέργειες του Λεονάρντο από την αριστερή πτέρυγα κι έχασε τις δύο επόμενες ευκαιρίες με τον ίδιο στο 10' (απέκρουσε ο Καρνέζης), ενώ στο 16’ ο Λυμπερόπουλος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, από θέση οριακά οφσάιντ. Η αναγκαστική αλλαγή, λόγω τραυματισμού, του Βραζιλιάνου με τον Γκούντγιονσεν έσβησε κάθε απειλή για την εστία του Καρνέζη.

Οι επιθετικές ενέργειες του Τριφυλλιού εκδηλώθηκαν με τους Κουίνσι, Νίνη, Κλέιτον χωρίς όμως η μπάλα να καταλήγει στα αντίπαλα δίχτυα. Ότι έγινε δηλαδή στις ευκαιρίες του Γκανέζου (26’, 33’), αλλά και στην αδύναμη κεφαλιά του Τοτσέ (42).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ακόμα πιο επιθετικός, με αποτέλεσμα στο 49΄να χαθεί η πρώτη ευκαιρία με την κεφαλιά του Σαριέγι. Η ΑΕΚ απάντησε με το σουτ του Κάρλος αμέσως μετά κι αυτή ήταν η τελευταία προσπάθεια από πλευράς κιτρινόμαυρων.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε τις διαθέσεις του στο 58’, όπου το σουτ του Νίνη απέκρουσε ο Κωνσταντόπουλος και στο 62’ ο Τοτσέ εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική κούρσα του Κουίνσι και πέτυχε το γκολ που χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό και μαζί το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Φερέιρα αντικατέστησε τον Σωτήρη Νίνη στο 71ο λεπτό του αγώνα με τον Γιώργο Καραγκούνη και όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του. Ο Νίνης χαιρέτησε τους συμπαίκτες που βρίσκονταν κοντά του, κάθισε στον πάγκο και ξέσπασε σε κλάματα, όπως αποτύπωσε και η τηλεοπτική κάμερα.

Σωτήρη, αγαπάς τον Παναθηναϊκό και αγαπιέσαι από τον κόσμο του. Γι' αυτό δεν θα πούμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν...Θα επιστρέψεις όταν οι συνθήκες θα είναι οι αρμόζουσες, ώστε οι παίχτες που αγαπούν το Τριφύλλι να μένουν και να μεγαλουργούν σε αυτό και όχι να εκδιώχνονται ουσιαστικά.

Ο Μαυρίας που μπήκε αλλαγή, προσέθεσε άλλη μία ελπιδοφόρα εμφάνιση στο ενεργητικό του, ενώ με τις κούρσες του προκάλεσε τρικυμία στα μετόπισθεν της ΑΕΚ. Ο ανεκδιήγητος Κάκος τον τιμώρησε και με κίτρινη κάρτα για θέατρο, όταν γκρεμίστηκε απ΄τον αντίπαλο αμυντικό.

Όσο
Keywords
Τυχαία Θέματα