Το τελευταίο αντίο

Η διοίκηση δεν ξέρει να βραβεύει. Ποτέ δεν ήξερε. Αντιθέτως, ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι έτοιμος να βραβεύσει με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει όσους το αξίζουν...
Η διοίκηση του Παναθηναϊκού, όσο μεγαλομέτοχος είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, δεν ξέρει να βραβεύει. Δεν αναγνωρίζει προσφορές ποδοσφαιριστών που συνήθως
φεύγουν με τις χειρότερες αναμνήσεις. Δεν είναι όμως έτσι και ο κόσμος του Τριφυλλιού.

Οι οπαδοί, όσες προσπάθειες και αν έγιναν, δεν αλλοιώθηκαν. Αυτοί κρατάνε όρθιες τις αξίες του Συλλόγου που κάποτε ήταν πρωτοπόρος σε όλα τα αθλήματα και αυτοί του δείχνουν το φως στο τούνελ που έχει εγκλωβιστεί.

Το σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικό για διάφορους λόγους. Πέρα από τα αγωνιστικά και την πρώτη θέση των play offs, είναι το κύκνειο άσμα ποδοσφαιριστών που έγραψαν λαμπρή ιστορία με την πράσινη φανέλα.

Πρώτος και καλύτερος ο Σωτήρης Νίνης. Ο παίχτης που ανέδειξε ο Βίκτορ Μουνιόθ σε μαύρη περίοδο. Ποδοσφαιριστής που έφερε ξανά χαμόγελα στους οπαδούς, κάτι που ενόχλησε αφάνταστα πρόσωπα μέσα στην ΠΑΕ. Ο Ζοσέ Πεσέιρο τον παραγκώνισε εντελώς και οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον ξαναείδαν επί πολυμετοχικότητας, όταν έκανε πράγματα και θαύματα με το Τριφύλλι στο στήθος, αλλά και με το εθνόσημο. Σήμερα, θα παίξει το τελευταίο του παιχνίδι. Αποχωρεί ελεύθερος για την Πάρμα. Το συμβόλαιο που του πρότειναν είναι ντροπιαστικό για την προσφορά του, πόσο μάλλον όταν είναι χαμηλότερο από αυτό που παίρνουν ποδοσφαιριστές που έχουν δώσει πολύ λιγότερα.

Το ματς με την ΑΕΚ είναι αποχαιρετιστήριο πιθανότατα και για τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Τον γίγαντα από τη Μοζαμβίκη που μέσα σε λίγα χρόνια μεταμορφώθηκε σε αμυντικό χαφ παγκόσμιας κλάσης. Τον παίχτη που ήταν από τους σημαντικούς συντελεστές του double του 2010 και που φέτος πραγματοποιεί με διαφορά την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα χειροκροτήσουν ακόμα ένθερμα τον Γιώργο Καραγκούνη, που με όλα τα καλά και τα κακά του είναι σημαία της σύγχρονης ιστορίας του Συλλόγου και που μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον του.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είναι ίσως η μοναδική αχτίδα φωτός στη φετινή κατάμαυρη σεζόν. Ανέλαβε έναν Παναθηναϊκό αποδεκατισμένο, με τα δύο μεγάλα αστέρια του εκδιωγμένα από τη διοίκηση (Σισέ, Ζιλμπέρτο) και κατάφερε να χτίσει πετραδάκι πετραδάκι ένα εξαιρετικό σύνολο που κέρδισε τις καρδιές των φιλάθλων. Ούτε το μέλλον του Πορτογάλου είναι βέβαιο, καθώς δύσκολα θα λάβει όσα ζητάει (εκτός του οικονομικού, ο Φερέιρα θέλει εξασφάλιση πως το πρωτάθλημα θα παιχτεί στα ίσια και δεν θα έχουμε επανάληψη των φετινών τραγικών διαιτησιών).

Τελευταίο αφήνουμε το Νικόλα Λυμπερόπουλο. Τον επιθετικό που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στον Παναθηναϊκό. Τον ταλαντούχο πιτσιρικά που ήρθε στο Τριφύλλι και έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας με τα γκολ, τις ντρίπλες, τις ασίστ του. Τον παίχτη που ανδρώθηκε στην Παιανία, τον καλύτερο για πολλούς Έλληνα στράικερ του σύγχρονου
Keywords
Τυχαία Θέματα