24/4: Παίχτες, διοίκηση, κόσμος στα ουράνια! (video)

Σαν σήμερα, στις 24 Απριλίου 2010, ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το κύπελλο Ελλάδος με γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο...
Ένα κύπελλο μαγικό. Μία χρονιά ονειρεμένη. Ο Παναθηναϊκός βγαλμένος από τα όνειρα κάθε φιλάθλου σήκωσε στον ουρανό την κούπα και μαζί ανύψωσε στα ουράνια τους φιλάθλους του.

Το Τριφύλλι κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος, σαν σήμερα
στις 24 Απριλίου 2010. Στη σύνθεση του Παναθηναϊκού υπήρχαν παίχτες παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο Κώστας Κατσουράνης. Πριν λίγα χρόνια ούτε σε ανέκδοτο οι «πράσινοι» δεν θα έβλεπαν ποδοσφαιριστές με τόσο βαριά ονόματα. Δυστυχώς, όνειρό ήταν και πέρασε. Αυτός ο Παναθηναϊκός θεωρήθηκε από τον μεγαλομέτοχο και τους υποτακτικούς του… κακοδιαχείριση και διαλύθηκε μέσα σε δύο χρόνια με μίσος.

Ο Άρης κατέβηκε στην Αθήνα μαζί με τριάντα χιλιάδες οπαδών του. Η εκδρομή των φίλων των Θεσσαλονικών θεωρήθηκε στην «συμπρωτεύουσα» επική. Τελικά, όμως, επέστρεψαν με άδεια χέρια, αφού την κούπα την σήκωσε ο Παναθηναϊκός. Έχουν πάντως να θυμούνται τις αναθυμιάσεις της απαράδεκτης αστυνομίας που δεν μπόρεσε να ελέγξει (ως συνήθως) την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι και χάλασε πριν αρχίσει το ματς την ατμόσφαιρα με εκτεταμένη χρήση χημικών.

Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Σεμπάστιαν Λέτο με μακρινή βολίδα. Το ρολόι έγραφε 63’ όταν ο «Σέμπα» βρήκε τον χώρο, δοκίμασε από μακριά το πόδι του, εξαπέλυσε συρτό σουτ που καρφώθηκε στα δίχτυα του Σηφάκη. Ο τερματοφύλακας του Άρη μέχρι εκείνο το σημείο είχε πραγματοποιήσει μερικές απίστευτες αποκρούσεις και κρατούσε ζωντανή την ομάδα του. Ωστόσο, στο γκολ του Λέτο φέρει ευθύνη.

Το τελευταίο σφύριγμα του Τάσου Κάκου βρήκε όλους τους παίχτες ένα κουβάρι. Μαζί και οι φίλαθλοι που τρελαμένοι τραγουδούσαν. Το ίδιο και ο πρόεδρος Νικόλας Πατέρας. Ήταν μία από τις ελάχιστες χρονιές που το τρίπτυχο παίχτες-διοίκηση-κόσμος ήταν ενωμένος, μία γροθιά. Αυτό ενόχλησε αφάνταστα τους νοσταλγούς της μιζέριας του παρελθόντος και έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να επιστρέψουμε σε αυτήν. Και τα κατάφεραν.

Κλείνοντας να προσθέσουμε δύο ακόμα πράγματα...

Ο Νίκος Νιόμπλιας έκανε σχετικά καλή δουλειά, όμως το κύπελλο δεν πρέπει να πιστώνεται αποκλειστικά σε αυτόν. Μεγαλύτερο μερίδιο προσφοράς αναλογεί στον Χενκ Τεν Κάτε. Δικό του επίτευγμα ήταν ο Παναθηναϊκός των γρήγορων αυτοματισμών και κυρίως της απίστευτα καλής φυσικής κατάστασης.

Δεύτερον, να μην παραλείψουμε να δώσουμε ένα μεγάλο «μπράβο» στους σχολιαστές της τηλεόρασης του Alpha που από το πρώτο λεπτό του αγώνα, μέχρι και το τελευταίο της απονομής απέδειξαν πόσο αντι-Παναθηναϊκών φρονημάτων είναι.
Keywords
Τυχαία Θέματα