Κοιτάζει στον καθρέφτη ο Τζίγγερ και βλέπει... τον Σάββα!

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κατάντησε οι μοναδικοί «προστάτες» του στα θέματα του Παναθηναϊκού να είναι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού...
Όταν είσαι μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού και φτάνεις στο σημείο να σε υπερασπίζεται ο Σάββας Θεοδωρίδης,
τότε σημαίνει πως πρέπει να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να συνειδητοποιήσεις πως έπιασες πάτο.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού όχι απλώς υπερασπίστηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά αυτή τη φορά επιτέθηκε λεκτικά προς του οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε με λίγα λόγια… «τακτική Τζίγγερ»!

«Δηλαδή, τους πείραξε που είπα δύο καλές κουβέντες για τον κύριο Βαρδινογιάννη; Αυτοί τι πέτυχαν που τόσα χρόνια κριτικάρουν τον ιδιοκτήτη της ομάδας; Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν επιτυγχάνεται με επαναστάσεις και πραξικοπήματα» είπε ο Σάββας Θεοδωρίδης. ο οποίος μας είναι αδιανόητο να πιστέψουμε πως δεν γνωρίζει ότι τα «πραξικοπήματα» στον Παναθηναϊκό δεν τα κάνουν οι οπαδοί αλλά οι διοικούντες. Πραξικόπημα είναι η ενέργεια της παραίτησης των μελών του Δ.Σ. που πρόσκεινται στον Τζίγγερ και που οδήγησε την ομάδα σε τεράστιο αδιέξοδο. Ως «πραξικόπημα», άλλωστε, είχε χαρακτηρίσει ο Παύλος Γιαννακόπουλος ακόμα και την αγορά των μετοχών του Παναθηναϊκού από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Οι σχέσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά και γενικότερα της οικογένειας του, ήταν ανέκαθεν άριστες με τον ΟΣΦΠ. Δεν είναι λίγες οι φορές που Τζίγγερ και Σωκράτης Κόκκαλης εμφανίζονταν παρέα σε λαμπρές δεξιώσεις. Δεν είχαν άλλωστε τίποτα να χωρίσουν. Το παρασκήνιο είχε στηθεί με απόλυτη μαεστρία, οι τίτλοι πήγαιναν με τα τσουβάλια στον Πειραιά και ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, που τύχαινε γόνος της πιο ισχυρής οικογένειας της χώρας, παρακολουθούσε αδιάφορος. Άλλωστε «έφταιγαν οι παίχτες, οι προπονητές και ο κόσμος» για τις εντός συνόρων αποτυχίες.

Όταν ο Πέτρος Κόκκαλης έκανε επίδειξη έλλειψης ήθους και προσέβαλε χυδαία την ιστορία του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης όχι απλώς δεν αντέδρασε, αλλά φρόντισε να τον ευχαριστήσει στην αποχαιρετιστήρια (!) συνέντευξη που έδωσε... Οι καλές φιλίες, άλλωστε, δεν ξεχνιούνται. Παρέα «έχτισαν» τη Σούπερ Λίγκα, το πρωτάθλημα που αποδείχτηκε περίτρανα ως το πιο διεφθαρμένο.

Η σκυτάλη στον ΟΣΦΠ άλλαξε. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης διαδέχτηκε τον Σωκράτη Κόκκαλη. Αυτό που δεν άλλαξε είναι οι σχέσεις των διοικούντων των «ερυθρολεύκων» με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Όταν εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Πειραιωτών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η φίλαθλη κοινωνία «τρόμαξε» με τις προκλήσεις του νέου ισχυρού άνδρα. Πώς αντέδρασε ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού; Με δική του ψήφο ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκλέχθηκε πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, τη χρονιά που ακολούθησαν τα σκάνδαλα με τις κασέτες και τον Δαλούκα και το ευρωπαϊκό ματς του ΟΣΦΠ (η τρίτη μάλιστα δεν ακούστηκε ποτέ) και φυσικά τους απίθανους διαλόγους μεταξύ των παραγόντων της Σούπερ Λίγκας που καταγράφηκαν σε 90.000 σελίδες δικογραφίας και για τους οποίους ακόμη δεν έχει ανοίξει ούτε
Keywords
Τυχαία Θέματα