6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/ artfools

To Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools, ξεκίνησε δειλά εδώ και 6 χρόνια σαν Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους/ artfools video festival, αλλά γρήγορα απέκτησε δυναμική και εξελίχθηκε σε Διεθνές με τον παραπάνω τίτλο.
Διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και τη μη Κερδοσκοπική Εταιρεία artfools, με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του
ΤΕΙ Θεσσαλίας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.
Πρόκειται για ένα μαζικό φεστιβάλ με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, αφιερώματα, επίσημους προσκεκλημένους, master class, σεμινάρια, εκθέσεις και συναυλίες, που διαρκεί περίπου 10 ημέρες. Κάθε Φλεβάρη η πόλη της Λάρισας ζει στο ρυθμό του Κινηματογράφου και μια μεγάλη ομάδα νέων εθελοντών εργάζεται με ενθουσιασμό για το Φεστιβάλ που αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός. Στο 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools μπορούν να λάβουν μέρος δημιουργοί από όλο τον κόσμο με ταινίες μυθοπλασίας διάρκειας μέχρι και 25 λεπτά ενώ ένα σημαντικό και ελπιδοφόρο κομμάτι του αποτελείται από μαθητικές ταινίες που προβάλλονται σε χωριστές ημέρες και ώρες.
Το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools θα διεξαχθεί και φέτος από τις 14 μέχρι 23 Φεβρουαρίου. Οι παράλληλες εκδηλώσεις και οι προβολές θα φιλοξενηθούν στους παρακάτω χώρους: Μεταλλουργείο, Ξενοδοχείο Μετροπόλ, Γαλλικό Ινστιτούτο, ενώ οι ταινίες του διαγωνιστικού μέρους θα προβληθούν στον κινηματογράφο Victoria cinemas στο κέντρο της πόλης. Από το σύνολο των 150 συμμετοχών , θα προβληθούν μετά από επιλογή, 30 ελληνικές 25 διεθνείς και 30 μαθητικές ταινίες.
Στο 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας, έχουν προσκληθεί και θα παραστούν, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης, ως τιμώμενο πρόσωπο, ο Αλέξανδρος Αβρανάς, και ο Κώστας Καπάκας, ταινίες των οποίων θα προβληθούν παράλληλα με το διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ.
Έχουν επίσης προσκληθεί και θα παραστούν μέλη της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Ελλήνων Κριτικών, οι οποίοι θα απονείμουν το δικό τους βραβείο στο Ελληνικό διαγωνιστικό.
Ανάμεσα στα αφιερώματα που θα γίνουν κατά το 10ήμερο του Φεστιβάλ ξεχωρίζουν, το αφιέρωμα στον Κινηματογράφο του Παντελή Βούλγαρη, αφιέρωμα στη Μουσική Metal και Κινηματογράφο, στο Cult spaghetti Western , ενώ στα πλαίσια του Γαλλικού Κινηματογράφου θα γίνει αφιέρωμα στο «Nouvelle Vague».Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν με master class και στρογγυλά τραπέζια με ενδιαφέροντα πρόσωπα και θέματα. Τις ημέρες του Φεστιβάλ θα ταξιδέψουν στη Λάρισα, αρκετοί δημιουργοί για την προβολή των ταινιών τους, ενώ έχουν ήδη προγραμματίσει την πολιτιστική τους εκδρομή στην πόλη αρκετά σχολεία από την Ελλάδα.
Η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείται από τους, Δημήτρη Βερνίκο σκηνοθέτη , Ορέστη Ανδρεαδάκη κριτικό Κινηματογράφου, Νάνσυ Σπετσιώτη σκηνοθέτη και σεναριογράφο, Αλέξανδρο Χαρτώνα Σκηνοθέτη και Φώτη Νατσιούλη Φωτογράφο.
Keywords
Τυχαία Θέματα