«Ζεστό χρήμα» εκατομμυρίων ευρώ σε πληγείσες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο στήριξης προς τις περιοχές που δέχθηκαν το σφοδρό πλήγμα από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλία, άρχισε η καταβολή της προκαταβολής έναντι της επιχορήγησης προς τις πληγείσες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αφορά την προκαταβολή που αντιστοιχεί στο ήμισυ της προβλεπόμενης επιχορήγησης προς τις πληγείσες επιχειρήσεις και αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο προκαταβολής που έχει χορηγηθεί στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής.

Η επιχορήγηση έχει καθοριστεί στο 70% της εκτιμηθείσας ζημιάς, (σημειώνεται ότι, αποτελεί

το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καθοριστεί μέχρι σήμερα για επιχορήγηση μετά από φυσική καταστροφή), έτσι το ήμισυ της επιχορήγησης ως προκαταβολή αντιστοιχεί στο 35%.

Συγκεκριμένα, για τις επιχειρήσεις που έχουν ολοκληρωθεί η εκτίμηση των ζημιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής, καταβλήθηκαν: 

– 5.018.660,46 ευρώ σε 151 επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας,
– 2.187.076,69 ευρώ σε 162 επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας,
– 1.615.350,78 ευρώ σε 236 επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων,
– 1.838.709,20 ευρώ σε 164 επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Συνολικά, έχουν καταβληθεί 10,7 εκατ. ευρώ προς 713 επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από το πρωτόγνωρο πλημμυρικό φαινόμενο που έπληξε τη Θεσσαλία.

Πρόκειται για αρωγή που αφορά τις ζημιές σε στοιχεία ενεργητικού των επιχειρήσεων, ειδικότερα ζημιές σε μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και κατεστραμμένα οχήματα της επιχειρήσεων.

Επισημαίνεται ότι,  με προκαταβολή οι επιχειρήσεις λαμβάνουν το 50% της επιχορήγησης, ενώ το υπόλοιπο θα καταβληθεί ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας του ελέγχου των δικαιολογητικών εκταμίευσης τα οποία θα υποβληθούν στη Γενική Γραμματεία Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής.

Στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής,  οι προκαταβολές τόσο προς τις επιχειρήσεις, όσο και προς τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, θα συνεχιστούν ανάλογα με τη ροή των στοιχείων και την πορεία ολοκλήρωσης του έργου των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Keywords
Αναζητήσεις
zesto-chrima-ekatommyrion-evro-se-pligeises-epicheiriseis-tis-thessalias.htm
Τυχαία Θέματα