Το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί «σοβαρή νομοθετική ρύθμιση» για τα Σούπερ Μάρκετ

Το υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία δεν θα επιτρέπονται εκπτώσεις οι οποίες προσφέρονται σε προϊόντα που έχουν ανατιμηθεί πει πριν τα από Σούπερ Μάρκετ.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, είχε τονίσει πως η νομοθετική πρωτοβουλία θα είναι έτοιμη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024. 

Σε συνέντευξη του στο libre, είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της πάταξης της φοροδιαφυγής,

επισημαίνοντας πως η ισχύ του συγκεκριμένου νόμου ενδέχεται να παραταθεί.

«Ο τρόπος που αποτυπώνονται οι εκπτώσεις και οι προσφορές στα Σούπερ Μάρκετ είναι κάτι το οποίο ελέγχεται από το υπουργείο Ανάπτυξης. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε μια σοβαρή νομοθετική μεταρρύθμιση που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις προσφορές. Για παράδειγμα, δεν θα επιτρέπονται εκπτώσεις οι οποίες προσφέρονται σε προϊόντα τα οποία πριν από την έκπτωση έχουν ανατιμηθεί και άρα δεν είναι πραγματικές εκπτώσεις.

Οι έλεγχοι της κυβέρνησης για την πάταξη της αισχροκέρδειας είναι εντατικοί και θα συνεχιστούν όσο διαρκεί η πληθωριστική κρίση. Με διάταξη που ψηφίσαμε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα επεκτείναμε την ισχύ του νόμου κατά της αθέμιτης κερδοφορίας και για το επόμενο εξάμηνο και, αν χρειαστεί, θα το επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο».

Keywords
Αναζητήσεις
to-ypourgeio-anaptyxis-proothei-sovari-nomothetiki-rythmisi-gia-ta-souper-market.htm
Τυχαία Θέματα