Ταινίες κινουμένων σχεδίων και animation μικρού μήκους για όλες τις ηλικίες

13:33 2/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Τα σχολεία τέλος! Και τώρα; Μην πανικοβάλλεστε είμαστε εδώ για εσάς. Οι προτάσεις μας αφορούν 3 ταινίες κινουμένων σχεδίων και 7 ταινίες μικρού μήκους από διεθνή φεστιβάλ, που μπορούν να παρακολουθήσουν και ενήλικες!

Αν θέλετε να απασχολήσετε το παιδί σας, αλλά δεν σας πειράζει να κάθεστε παρέα στον καναπέ και να κοιτάζετε που και που την υπόθεση, όλο αυτό το αφιέρωμα αφορά ταινίες που μπορεί να παρακολουθήσει με άνεση ένας ενήλικας, χωρίς να είναι –σε καμία περίπτωση-

ακατάλληλα για ανηλίκους.

Η λίστα μας περιλαμβάνει 3 ταινίες κινουμένων σχεδίων που μπορείτε να βρείτε σε πλατφόρμες και 7 ταινίες μικρού μήκους που θα βρείτε στο ΥouΤube που όμως όλα περνούν απίστευτα μηνύματα, διαφορετικά σε μικρούς και μεγάλους. Ουσιαστικά δεν χρειάζεται καν να έχετε παιδί για να παρακολουθήσετε κάποια από αυτά που θα σας παρουσιάσουμε!

Wolfwalkers (Apple TV)

Αν τιμάτε την στήλη μας θα θυμάστε την περιγραφή του Song of the Sea και τον τρόπο που εκθειάζαμε το studio Cartoon Saloon ή σκέτο Saloon για τους φίλους.

Προβλήθηκε το 2020 και όπως τα υπόλοιπα της «Ιρλανδικής φολκλόρ τριλογίας» σκηνοθετήθηκε από τους Tomm Moore και Ross Stewart. ακολουθεί μια μικρή κυνηγό στην Ιρλανδία του 1650 που πηγαίνει με τον πατέρα της για να εξαλείψουν την τελευταία αγέλη λύκων. Όμως καθώς η Ρόμπιν, η μικρή κυνηγός περιπλανιέται γίνεται φίλη με την Μεμπ, ένα κορίτσι που ζει με την φυλή της. Η φυλή της θρυλείται πως έχει περίεργες δυνάμεις, όπου μένει να δείτε ποιες είναι αυτές!

Ουσιαστικά η ταινία περιγράφει τόσο την διαμάχη μεταξύ Άγγλων και Ιρλανδών, «πολιτισμένων και απολίτιστων» στο Κιλκένι του 1650, όσο και τους μύθους των Ιρλανδών που είναι διαποτισμένοι από την μαγεία των Κέλτικων πληθυσμών που ποτέ δεν εξαλείφθηκαν από τους Ρωμαίους ή άλλους κατακτητές.

Η ταινία, όπως και οι υπόλοιπες της σειράς, είναι ζωγραφισμένη στο χέρι, ένα πραγματικό όνειρο και πέρα από τον μύθο θα εκτιμήσετε την ποιότητα της αψεγάδιαστης τεχνικής των σχεδιαστών.

COCO (DISNEY+)

Αμερικάνικη παραγωγή του 2017 από την Pixar. Αφορά τον 12χρονο Μιγκέλ Ριβέρα όπου την Ημέρα των Νεκρών κάτι πάει στραβά και μεταφέρεται στην Χώρα των Προγόνων. Η μεξικάνικη Ημέρα των Νεκρών είναι εντελώς διαφορετικής οπτικής από τις δικές μας αντίστοιχες ημέρες μνήμης. Αντιμετωπίζουν τους νεκρούς μας προγόνους σαν κομμάτι μιας σειράς ανθρώπων που έζησαν, μόχθησαν, υπήρξαν, μέχρι η σειρά των γενεών να φτάσει σε εμάς. Το κόστος της ταινίας αν το διανοείστε ήταν της τάξης των 200 εκ. δολαρίων, ανήκουστο για ταινία με έθνικ στοιχείο. Η ταινία περιλαμβάνει την μυστηριώδη απαγόρευση της μουσικής για την οικογένεια του Coco, καθώς και την ανακάλυψη των προγόνων του.

Επειδή το ζήτημα του θανάτου είναι ταμπού για παιδικές ταινίες, η μεξικάνικη φιλοσοφία της αναγνώρισης των προγόνων μας καις της εκτίμησης προς αυτούς έχει την δυνατότητα περισσότερο να κλείσει, παρά να ανοίξει πληγές. Το γεγονός πως το κάνει η Pixar λίγο μετά την μετάβαση στην Disney εγγυάται την θέαση από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες χωρίς περιορισμούς. Ο καθένας ως εκεί που αντιλαμβάνεται τα μηνύματα. Δεν θα μπερδέψει τα παιδιά, θα ενθουσιάσει τους μεγάλους και έχει μια βαθιά τιμιότητα για την ανθρώπινη ύπαρξη, μέσα από την γνωριμία με τον ανιμισμό μιας παράδοσης που κρατάει από τους πρώτους κατοίκους του Μεξικό έως σήμερα.

O Πινόκιο του Guillermo Del Toro (Netflix)

Πηγαίνουμε στις κατηγορίες από 12 και πάνω με ένα πιο σκοτεινό animation, όπου η ταινία τοποθετεί την ιστορία του Πινόκιο σε ένα διαφορετικό context από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο Ιταλός ξυλουργός Τζεπέτο, αποφασίζει να κόψει το δέντρο που είχε φυτέψει στην μνήμη του γιού του Κάρλο που έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και να κατασκευάσει ένα ξύλινο αγόρι. Όπου ένα πνεύμα του δίνει ζωή.

Και αρχίζει ένα σκοτεινό παιχνίδι με την ζωή και τον θάνατο, καθώς ο Πινόκιο είναι αθάνατος, όμως δεν σημαίνει πως μπορεί να χάνει την ζωή του χωρίς κόστος. Ουσιαστικά ένα από τα μηνύματα είναι για τα έφηβα αγόρια (πάντα ήταν για τα έφηβα αγόρια θα μου πείτε) και το γεγονός πως νιώθουν άτρωτα. Όμως έχουμε μόνο μια ζωή. Το στόρι εμπλέκει ιστορικά στοιχεία με τον μύθο του Πινόκιο, είναι εκπληκτικό και αν δεν σας κάνει έκπληξη πήρε το Όσκαρ του 2022!

CGI Animation Μικρού Μήκους

Στην περίπτωση που δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε κάποια από τις παραπάνω σειρές που βρίσκονται ή βρίσκονταν στις πλατφόρμες εντός των παρενθέσεων, έχουμε μια έξτρα έκπληξη για εσάς. Ταινίες Animation μικρού μήκους, όπου οι περισσότερες από αυτές διαγωνίστηκαν στα κορυφαία φεστιβάλ του είδους τους. Θα σας τις παρουσιάσουμε με τίτλο, ηλικιακά κριτήρια και περιγραφή. Ο κόσμος των μικρού μήκους είναι διαθέσιμος για εσάς στο Youtube και οι τίτλοι μας είναι οι ακριβείς με τους οποίους θα βρείτε τις ταινίες.

Zero Part 1

To Zero είναι ένα μικρό αριστούργημα με 25.000.000 θεάσεις, μιλάει για τις κοινωνικές ανισότητες και το φαινόμενο του μπούλινγκ. Ουσιαστικά μας βοηθά να εμπεδώσουμε την σκληρότητα αυτού του κόσμου για αυτό που θεωρεί κάποιος ως «κατώτερο» και μας αφήνει με την πιο γλυκιά γεύση στο στόμα. Με ελληνικούς υπότιτλους είναι σίγουρα ένα από αυτά που θα θέλατε να δει κάποιο παιδί που δείχνει έναν ελιτισμό παραπάνω.

HOPE (2020)
 
Μια μικρού μήκους ταινία σχετικά με τις περιπέτειες μιας μικρής θαλάσσιας χελώνας με το όνομα Aqua. Υπέροχα χρώματα και ιδανικό για να διαμορφώσει μια περιβαλλοντική και οικολογική συνείδηση. Με 13.000.000 θεάσεις μέσα σε δέκα μήνες.

The Fox and the Bird – CGI short film by Fred and Sam Guillaume

Μια αλεπού πάει να φάει ένα αυγό και γεννιέται ένα πουλάκι! Ουσιαστικά είναι ένα animation που μιλάει για την αγάπη και την αφοσίωση, πέρα από τα όρια της διαφορετικότητας. Ο Σαμ Γκιγιόμ είναι εξαιρετικός σε αυτή την δουλειά και σπάνια μας εκπλήσσει με κάτι λιγότερο καλό. Με 54.000.000 προβολές

CGI **Award-Winning** 3D Animated Short : “Soar” – by Alyce Tzue | TheCGBros

Ένα ξωτικό-πιλότος πέφτει και αποκτά απρόσμενη βοήθεια από ένα κορίτσι. Βραβευμένο Animation, σε ονειρικό περιβάλλον. Πέρα από ένα πολύ όμορφο μικρού μήκους animation το ηθικό δίδαγμα είναι να μην τα παρατάς και να δέχεσαι την βοήθεια.

CGI Animated Short Film HD “Dust Buddies ” by Beth Tomashek & Sam Wade | CGMeetup

Ένα μικρού μήκους animation με ένα φανταστικό storyline για τις σκόνες στο σπίτι μας, που μπορεί να έχουν αποκτήσει προσωπικότητα. Θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες σκύλων! Με 100 εκατομμύρια προβολές, αλλά υπάρχουν και άλλα βίντεο με το ίδιο animation. Εντάξει, να έχουμε και κάτι απλά ωραίο!

CHILDREN Takuya Okada

Δυστοπικό, εκπληκτικό, πρέπει να το δείτε αλλά με παιδιά μεγαλύτερα του Γυμνασίου. Δεν είναι σπλάτερ, αλλά τα νοήματα θα τα εκτιμήσουν οι μεγαλύτερες ηλικίες. Με 32.000.000 προβολές, η καλύτερη δουλειά του καλλιτέχνη.

The Life of Death

Μπορεί ο Θάνατος να αγαπήσει; Το soundtrack είναι όνειρο, το θέμα θλιβερό, το νόημα διαχρονικό. Τέσσερα λεπτά που λένε περισσότερα σε έναν άνθρωπο από αναλύσεις επί αναλύσεων. Καλό είναι από το γυμνάσιο και πάνω. Δεν θα τρομάξουν τα πιο μικρά παιδιά, αλλά μπορεί να πλαντάξουν οι μεγάλοι. Με περίπου 13,5 εκατομμύρια προβολές, η λακωνικότητα είναι χαρακτηριστική.

Keywords
Αναζητήσεις
tainies-kinoumenon-schedion-kai-animation-mikrou-mikous-gia-oles-tis-ilikies.htm
Τυχαία Θέματα