Το τέλος μιας εποχής σχεδόν μισού αιώνα!

09:02 2/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Έχοντας ο ίδιος μισό αιώνα ζωής, στην «πλάτη μου», μπορώ να πω με μια σχετική ασφάλεια ότι με την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, μετά από την συντριβή του ιδίου, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις εκλογικές μάχες της 21ης Μαΐου και της 25ης Ιουνίου, ολοκληρώθηκε ένας πολιτικός κύκλος που ξεκίνησε το

1974. 

Ο Αλέξης Τσίπρας λοιπόν ανέλαβε την ευθύνη, ως πολιτικός αρχηγός ενός κόμματος που «παρέλαβε» στο 3% και το οδήγησε στο 36% με αποκορύφωμα φυσικά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας στην εποχή των Μνημονίων.

Όσοι εξ ημών βρισκόμαστε στο ίδιο ηλικιακό «γκρουπ» – τα είπαμε στην αρχή αυτά – δεν είναι υπερβολή να πούμε πως βαρεθήκαμε να ακούμε για αυτή την περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου. Την γενιά που πολλοί υποστηρίζουν ότι έσωσε τη χώρα, αλλά μάλλον ήταν κάποιοι από αυτήν που εκμεταλλεύτηκαν το ιστορικό της φορτίο και με τις πολιτικές επιλογές τους, κατάφεραν, όχι να τη σώσουν, αλλά να τη δυσκολέψουν, υποθηκεύοντας πολλές φορές και το μέλλον των επόμενων γενιών.

Γνήσιο «τέκνο» αυτής της γενιάς ο Αλέξης Τσίπρας, κατάφερε να αναρριχηθεί στον πρωθυπουργικό θώκο έχοντας ως «κληρονομιά» τη δράση του στις καταλήψεις του 1990. 

Ο ίδιος μιλά για την περίοδο αυτή, της διακυβέρνησης της χώρας, με θερμά λόγια εκτιμώντας πως έκανε περήφανους όλους τους Έλληνες. Παράλληλα, θεωρεί τον εαυτό του ως τον πρώτο Αριστερό πρωθυπουργό στην Ευρώπη. Αλέξη, καλύτερα να μην το αναλύσουμε αυτό. 

Βέβαια ο κ. Τσίπρας ξεχνά την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης, το περίφημο «Πρώτη Φορά Αριστερά» που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών, στα capital controls, στο δημοψήφισμα του μίσους και φυσικά σε ένα ακόμη μνημόνιο που όλοι πλέον συμφωνούν πως ήταν αχρείαστο.

Παράλληλα ξεχνά πως κυβέρνησε τη χώρα χέρι – χέρι με τον Πάνο Καμμένο, πολλά στελέχη του οποίου στη συνέχεια «απορρόφησε» στον – αριστερό – ΣΥΡΙΖΑ. Θα μου πείτε πως οι «μεταγραφές» ήταν ένα χαρακτηριστικό της περιόδου που ακολούθησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2019.

Φυσικά ο κ. Τσίπρας μπορεί να αισθάνεται περήφανος για το γεγονός ότι δεν φόρεσε ποτέ γραβάτα. 

Είναι και αυτό μια «κληρονομιά»! 

Keywords
Αναζητήσεις
to-telos-mias-epochis-schedon-misou-aiona.htm
Τυχαία Θέματα