Προσδεθείτε γιατί… Απογειωνόμαστε!

09:01 16/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Όλα το δείχνουν. Όλοι το λένε. Η αλήθεια είναι πως το έχουμε γράψει και εμείς, εδώ, πολλές φορές από τις σελίδες της BUSINESS VOICE.

Τα δεδομένα για την ελληνική οικονομία δεν είναι – απλά – καλά. Είναι άριστα! Μιλάμε για τον ιδανικό συνδυασμό, την «τέλεια καταιγίδα» που θα μπορούσε να τύχει σε μια χώρα, σε μια κυβέρνηση, έναν λαό. Ενδεχομένως να έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να πάρουμε πίσω τα «ρέστα» μας. Αυτό, βέβαια, απομένει να το καταδείξει ο χρόνος. Ουδείς άλλος.

Η

αλήθεια είναι πως οι πολίτες της χώρας ταλαιπωρήθηκαν πολύ κατά τη διάρκεια των τελευταίων αρκετών χρόνων. Τουλάχιστον από το 2010 και έπειτα. Είδαν να καταρρέουν δεδομένα, πυλώνες και συνθήκες που θεωρούσαν ως αδιαπραγμάτευτες σταθερές. Χάθηκαν περιουσίες και δουλειές, επιχειρήσεις αφανίστηκαν, άνθρωποι και οικογένειες καταστράφηκαν και περίπου μισό εκατομμύριο συμπατριώτες μας πήραν τον δρόμο της μετανάστευσης. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω ώστε να διορθωθούν τα… αδιόρθωτα.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να καταγράψουμε τα δεδομένα, να τα ερμηνεύσουμε και να επιχειρήσουμε να τα αξιοποιήσουμε στην προσπάθεια χάραξης της δικής μας – επιχειρηματικής – πορείας. Αποτελεί κοινό τόπο, το μαρτυρούν φίλοι και εχθροί, εντός, μα και εκτός των συνόρων, πως η οικονομία της χώρας μας βασίζεται -πλέον- σε ισχυρές, θεμελιώδεις και υπαρκτές βάσεις και όχι σε «πήλινα» πόδια, όπως συνέβαινε κατά το κοντινό παρελθόν.

Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε – όλοι – είναι πως η άνοδος της εθνικής μας οικονομίας ή ακόμη και των αγορών αποτελεί ένα γεγονός που θα πρέπει να μας αφορά όλους. Δεν αφορά τους λίγους, μας αφορά όλους. Και αυτό αποτελεί το βασικό μάθημα οικονομίας (και επιχειρηματικότητας) που πιθανόν (ακόμη) να διδάσκεται στις πανεπιστημιακές σχολές. Ζούμε, εργαζόμαστε και επιχειρούμε σε ένα διεθνοποιημένο, διασυνδεδεμένο περιβάλλον, γεγονός που σημαίνει -μεταξύ άλλων- πως ο βαθμός επίδρασης από εξωτερικούς παράγοντες είναι αυξημένος. Στα θετικά, μα και στα αρνητικά.

Έτσι – απλά μιλώντας – στην περίπτωση κατά την οποία πηγαίνει καλά η οικονομία και οι αγορές (το ΧΑ δηλαδή) αυτό θα το διαπιστώσουν όλοι στο πορτοφόλι τους, καθώς η ανάπτυξη θα φέρει νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, τα φορολογικά έσοδα θα αυξηθούν, η φήμη της χώρας -το… brand name, αλλιώς- θα ενδυναμωθεί περαιτέρω προσελκύοντας νέους δυνητικούς επενδυτές και σε συνάρτηση με την τροχιά που έχει ήδη λάβει η εθνική μας οικονομία κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το μέλλον προδιαγράφεται εξαιρετικό. Και δη, πολύ καλύτερο, όσο και αποδοτικότερο για εμάς, τις οικογένειές μας, τα παιδιά, τα εγγόνια, τους γονείς και τους γηραιότερους.

Keywords
Αναζητήσεις
prosdetheite-giati-apogeionomaste.htm
Τυχαία Θέματα