Πρωινό σχόλιο: Ο Μάιος και τα placements των βασικών μετόχων

08:15 23/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το placement της Mytilineos ήταν το σημαντικότερο στοιχείο της χθεσινής συνεδρίασης και διαμόρφωσε τις συνθήκες στην αγορά, σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης έχει φθάσει σε ένα σημείο που η αγορά θεωρεί κομβικό όπως είναι οι 1.500 μονάδες, έχοντας σημειώσει ένα ράλι περίπου 16% από την αρχή του έτους.

Ήρθε μετά από ένα ακόμα placement στη Jumbo. Αν και η κίνηση Μυτιληναίου σχετίζεται με το σχεδιασμό της επιχείρησης να εισαχθεί παράλληλα και σε μεγάλη διεθνή αγορά, υπάρχουν κοινά στοιχεία με την πώληση μετοχών της

Jumbo από τον κ. Βακάκη.

Αν και η αγορά κινήθηκε διορθωτικά και η πώληση των μετοχών του Μυτιληναίου πίεσε τις τιμές λόγω και του discount, μπορεί να διαμορφώσει επίσης τις συνθήκες μελλοντικά τόσο για την εταιρία όσο και για την αγορά για μία καλύτερη συνέχεια, σύμφωνα με απόψεις αναλυτών του ΧΑ. Και άλλες μετοχές έχουν κάνει ράλι, υπάρχουν τοποθετήσεις ξένων σοβαρών επενδυτών και στις τραπεζικές μετοχές και στη ΔΕΗ και στο ΔΑΑ και σε ΤΙΤΑΝ, ΕΛΠΕ, Cenergy κλπ. Υπάρχει κινητικότητα.

Για την ώρα η ανοδική διάσπαση είναι ακόμα σε πλήρη ισχύ και η περιοχή των 1.450-1480 μονάδων είναι στήριξη. Υπεραγορασμένες μετοχές επίσης μπορεί να διορθώσουν λένε τεχνικοί αναλυτές, ενώ ικανή ρευστότητα έχει ανακατευθυνθεί από άλλους τίτλους που διορθώνουν όπως ο Μυτιληναίος. Υπάρχει όμως μεγάλη ρευστότητα εκτός που μπορεί να βρει την ευκαιρία τοποθέτησης σε περίπτωση διόρθωσης.

Ανάλογα και με την αντίληψη του timing η αγορά μπορεί να χωνέψει τα επίπεδα αυτά ταχύτερα ή αργότερα. Οι πωλήσεις στη μετοχή της Μυτιληναίος, δίνουν άλλωστε ευκαιρία σε όσους ξένους ήθελαν περισσότερες μετοχές και σε Έλληνες να τοποθετηθούν, ενώ δεν υπάρχει σωστό ή λάθος για τα χαρτοφυλάκια που πωλούν και παρέχουν την ευκαιρία αυτή, αφού κάποιοι έχουν μεγάλα κέρδη που θέλουν να κατοχυρώσουν μειώνοντας τις θέσεις τους. Οι ξένοι χειριστές επωφελούνται τραβώντας κάτω τις τιμές για να ενισχύσουν θέσεις οι πελάτες τους και τα Αμοιβαία τους.

Ο μεγάλος τζίρος ακόμα και χωρίς τις συναλλαγές της Μυτιληναίος έχει να κάνει με την άντληση ρευστότητας αλλά και το κομβικό σημείο που έχει βρεθεί η αγορά καθώς κλείνουμε πέντε μήνες ανόδου και ο Μάιος οδεύει προς τη λήξη του. Απέμειναν επτά συνεδριάσεις.

Keywords
Αναζητήσεις
proino-scholio-o-maios-kai-ta-placements-ton-vasikon-metochon.htm
Τυχαία Θέματα