«Γίνονται και θα γίνουν πολλά» το μήνυμα Σκέρτσου για την ακρίβεια

22:21 22/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να καταλάβει την μεγάλη ανησυχία που προκαλεί στα νοικοκυριά το «αγκάθι» της ακρίβειας και παραδέχτηκε ότι οι αυξήσεις που έχουν δοθεί δεν φτάνουν. Δεσμεύτηκε για το ότι η κυβέρνηση θα κάνει ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

«Έχουν γίνει, γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται πολλά πράγματα σε αυτό το μέτωπο, που είναι και το βασικό, το οποίο απασχολεί αυτή τη στιγμή τα νοικοκυριά. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τον πόνο που προκαλεί η ακρίβεια, πόσο ροκανίζει τα εισοδήματα. Δεν γίνονται

αισθητές οι αυξήσεις που έχουν δοθεί στους συνταξιούχους, τους μισθωτούς στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α. Σκέρτσος στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Παράλληλα, ανέφερε πως «οι πρωτοβουλίες που πήρε ο πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όλες έχουν γίνει ευρωπαϊκές πολιτικές» και στάθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης, που είναι «το μεγαλύτερο πακέτο σε όλη την Ευρώπη για στήριξη δημοσίων επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων. Το πήρε η Ελλάδα χάρη στην παρέμβασή μας. Όταν προέκυψε η ενεργειακή κρίση, μια ελληνική πρόταση έγινε ευρωπαϊκή πολιτική και όταν υιοθετήθηκε, έπεσαν αυτομάτως οι τιμές της ενέργειας».

Ο Άκης Σκέρτσος τόνισε πως το ζήτημα των διαφορετικών τιμών, μεταξύ χωρών, σε ομοειδή προϊόντα των πολυεθνικών εταιρειών θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με μεγαλύτερη αυστηρότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατά τρόπο τέτοιο ώστε «χώρες, όπως η Ελλάδα, να μπορούν να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους θεσμικά εργαλεία αυτή την πρακτική». Ωστόσο, επισήμανε πως «δεν είναι το μέτρο που θα λύσει το πρόβλημα».

Εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση σχετικά με τους ισχυρισμούς τους για το ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα δεν ήταν εισαγόμενος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν προσπάθησε να κρύψει τα προβλήματα που επικρατούν ως προς τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά. «Ποτέ δεν κρύψαμε ότι δεν υπάρχουν στρεβλώσεις και αγκυλώσεις ως προς τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά. Τώρα που τελείωσε η περίοδος της κρίσης πρέπει να σκύψουμε πάνω από αυτό το πρόβλημα και να δούμε πώς μπορεί να λειτουργεί καλύτερα ο ανταγωνισμός. Θα περίμενα από την αντιπολίτευση μια πιο έντιμη στάση και όχι τόση τοξικότητα αλλά και τόση αρνητικότητα απέναντι σε μια πρόταση που η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει ότι είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και πρέπει να ληφθούν μέτρα στο πλαίσιο της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς».

Keywords
Αναζητήσεις
ginontai-kai-tha-ginoun-polla-to-minyma-skertsou-gia-tin-akriveia.htm
Τυχαία Θέματα