Λίστες με παρανομίες στη βιολογική κτηνοτροφία – Μεγάλες αποκλίσεις σφαγών και δηλωμένων ζώων

Παρ’ ότι είχε αποκαλυφθεί η απάτη με τα 7.000 ΑΦΜ της λίστας του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ που αφορούσε ενισχύσεις για τη χρήση βοσκοτόπων που στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν, δεν δόθηκε ποτέ απάντηση τι συνέβη με τα αποτελέσματα των αποκαλύψεων και ποια συνέχεια δόθηκε.

Παρ’ όλα αυτά, τώρα πληρώνονται τα ΑΦΜ που υπήρχαν στη λίστα του κ. Βάρρα αλλά ταυτόχρονα βγαίνουν στην επιφάνεια νέες λίστες

με παρανομίες στη βιολογική κτηνοτροφία – δεν έχει τέλος αυτή η ιστορία κι ας δηλώνει ο ΥΠΑΑΤ: «Η αποκάλυψη κυκλωμάτων, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, με παράνομες ενισχύσεις και οι περίπου 1.000 περιπτώσεις που εντοπίσθηκαν με υψηλά ποσοστά ζώων στη βιολογική κτηνοτροφία είναι μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Όλα αυτά είναι προϊόν της αποφασιστικής πρωτοβουλίας που ακολούθησε το ΥΠΑΑΤ από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα. Και θα συνεχίσουμε. Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε πλευρά. Διαθέτουμε πλέον όχι μόνο μηχανισμούς αλλά και την πολιτική βούληση να αποκαλύψουμε κάθε περίπτωση παρανομίας», ενώ η σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ αναφέρει: «Σύμφωνα με διασταυρωτικούς ελέγχους που έγιναν σε συγκεκριμένες Περιφερειακές ενότητες διαπιστώθηκε αύξηση στον αριθμό των εκτρεφομένων βοοειδών που υπερβαίνει το 114%, το 91% και σε πολλούς το 50%. Με πρωταθλητή Περιφερειακή Ενότητα στην οποία η αύξηση ξεπερνά το 241%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι στις ίδιες Περιφερειακές Ενότητες, η συμμετοχή, των βοοτρόφων στο πρόγραμμα της Βιολογικής Κτηνοτροφίας υπερβαίνει το 50% του συνολικού πληθυσμού των ζώων. Επίσης, στις εν λόγω Περιφερειακές Ενότητες, σύμφωνα και με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ -Δήμητρα οι σφαγές υπολείπονται σημαντικά του αριθμού των ζώων. Υπάρχει νομός όπου το 2023, είχαν δηλωθεί 134.372 βοοειδή και στα σφαγεία του νομού εσφάγησαν 5.858 και σε σφαγεία γειτονικών νομών εσφάγησαν 5.969 ζώα του ιδίου νομού. Σημειώνεται ότι από τα 134.372 τα 67.374 είναι δηλωμένα στο πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σε συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες, οι έχουν προκύψει τα εξής αποτελέσματα:

Υπάρχουν νομοί όπου η αύξηση στον αριθμό των εκτρεφομένων βοοειδών υπερβαίνει το 114%, το 91% και σε πολλούς το 50%. Με πρωταθλητή Περιφερειακή Ενότητα στην οποία η αύξηση ξεπερνά το 241%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι στις ίδιες Περιφερειακές Ενότητες, η συμμετοχή, των βοοτρόφων στο πρόγραμμα της Βιολογικής Κτηνοτροφίας υπερβαίνει το 50% του συνολικού πληθυσμού των ζώων.Στα χέρια του υπουργού ΥΠΑΑΤ έχει παραδοθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πλήρης κατάλογος με περισσότερα από 1.000 ονόματα, διευθύνσεις και ΑΦΜ κτηνοτρόφων και σφαγέων που οδηγούν οι συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι τα ζώα τους προς σφαγή.Από πλευράς ΥΠΑΑΤ είναι ειλημμένη απόφαση όσοι αποδειχθεί ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομων επιδοτήσεων, να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: agrotipos.gr

Keywords
Αναζητήσεις
listes-me-paranomies-sti-viologiki-ktinotrofia--megales-apokliseis-sfagon-kai-dilomenon-zoon.htm
Τυχαία Θέματα