Πέγκυ Αντωνάκου: Η γυναίκα ηγέτης της Google στην Νοτιοανατολική Ευρώπη

15:02 3/12/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η Πέγκυ Αντωνάκου είναι μια καταξιωμένη επαγγελματίας που σήμερα υπηρετεί ως Γενική Διευθύντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Google. Με εντυπωσιακό υπόβαθρο, εκτεταμένες σπουδές και επιτυχημένη καριέρα, έχει συμβάλλει καθοριστικά στον κλάδο της τεχνολογίας.

Το εκπαιδευτικό της ταξίδι ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου τελείωσε το τμήμα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων. Στη συνέχεια έκανε MBA

με ειδίκευση στο μάρκετινγκ στο πανεπιστήμιο του Michigan και μεταπτυχιακό στην ψυχολογία.

Η Πέγκυ Αντωνάκου ηγείται στη χώρα μας της εταιρείας-κολοσσού είναι μία γυναίκα με πολυετή εμπειρία σε θέσεις διοίκησης και marketing τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, η Πέγκυ Αντωνάκου ξεκίνησε μια αξιοσημείωτη επαγγελματική πορεία. Έχει εργαστεί στην Dell για περίπου μία δεκαετία στην Αμερική και την Ευρώπη και από το 2020 είναι η νέα γενική διευθύντρια της Google νοτιοανατολικής Ευρώπης και έγινε η πρώτη γυναίκα και η νεότερη στην ιστορία της εταιρείας στην Ελλάδα.

Η μεγάλη και σημαντική εμπειρία της σε διαφορετικούς κλάδους και μέρη του κόσμου την καθιστούν μία από τις πιο καταξιωμένες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου. Όπως η ίδια γράψει στο λογαριασμό της στο LinkedIn είναι παθιασμένη με τις νέες ιδέες και τα τολμηρά οράματα, κάνοντας το μέλλον πραγματικότητα.

Στηρίζει τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και την προσφορά και εξάπλωση της τεχνολογίας στο οικοσύστημα στηρίζοντας τους ανθρώπους ώστε να βρουν τη θέση τους και να εξελιχθούν στο παγκόσμιο περιβάλλον που ζούμε πια. Δέσμευσή της αποτελεί η βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς και να βοηθήσει την Ελλάδα να βρει τη θέση που της αξίζει στον χάρτη της ψηφιακής εξέλιξης παγκοσμίως , καθώς πιστεύει πως η χώρα έχει όλα τα εχέγγυα που χρειάζονται για να διευρύνει τους ορίζοντές της και να πετύχει το στόχο της τεχνολογικής μετάβασης και εξέλιξης.

Η επιτυχία της Πέγκυς Αντωνάκου μπορεί να αποδοθεί στις ισχυρές ηγετικές της ικανότητες, τη στρατηγική σκέψη και τη βαθιά κατανόηση του τεχνολογικού τοπίου. Είναι γνωστή για την ικανότητά της να εμπνέει και να παρακινεί ομάδες, προωθώντας μια κουλτούρα καινοτομίας και συνεργασίας. Το υπόβαθρο, οι σπουδές, η καριέρα και η επιτυχία της αποτελούν παράδειγμα του εξαιρετικού ταλέντου και της αφοσίωσής της στον κλάδο της τεχνολογίας.

Ως Γενική Διευθύντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google, συνεχίζει να έχει σημαντικό αντίκτυπο, προωθώντας την ανάπτυξη και την καινοτομία στην περιοχή. Τα επιτεύγματά της χρησιμεύουν ως έμπνευση για επίδοξους επαγγελματίες και υπογραμμίζουν τη σημασία της συνεχούς μάθησης, της σκληρής δουλειάς και του πάθους για αριστεία.

Keywords
Αναζητήσεις
pegky-antonakou-i-gynaika-igetis-tis-google-stin-notioanatoliki-evropi.htm
Τυχαία Θέματα