Lancom – EXA Infrastructure: Στρατηγική συνεργασία που εξασφαλίζει νέα δεδομένα στην συνδεσιμότητα της χώρας με την ΝΑ Ευρώπη

14:02 3/12/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η συνεργασία με την EXA Infrastructure και οι επόμενες κινήσεις της εταιρείας στον χώρο των Data Centers και υπηρεσιών Cloud. Με την συνεργασία των δύο εταιρειών αυξάνεται σημαντικά η γεωπολιτική θέση της χώρας μας και βοηθά σημαντικά στην εξέλιξη της Ελλάδας σε στρατηγικό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όσον αφορά στη διακίνηση δεδομένων, και αναμένεται να προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις από τηλεπικοινωνιακούς

παρόχους, σε συνδυασμό με την αύξηση των υποθαλάσσιων καλωδίων που συνδέονται με τη χώρα.

Η Lancom, η μοναδική ελληνική εταιρεία που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες cloud, data center και τηλεπικοινωνιών και η EXA Infrastructure, η εταιρεία με τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη πλατφόρμα ψηφιακών υποδομών διασύνδεσης της Ευρώπης με τη Βόρεια Αμερική, ανακοινώνουν τη στρατηγική συνεργασία τους, με στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας και των τηλεπικοινωνιακών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας, η ΕΧΑ Infrastructure απέκτησε παρουσία στο Balkan Gate Thessaloniki, το τρίτο data center της Lancom, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο «ουδέτερο» data center στη Βόρεια Ελλάδα. Το Balkan Gate βρίσκεται σε στρατηγική θέση, επιτρέποντας την εύκολη διασύνδεση της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και την Τουρκία, έχοντας συνδέσεις με την Ιταλία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Με την απευθείας διασύνδεση του Balkan Gate Thessaloniki με τα μεγαλύτερα internet exchanges της Ευρώπης, όπως το BIX στην Σόφια, το DESIX στην Φρανκφούρτη, το AMS-IX στο Άμστερνταμ, το ΜΙΧ στο Μιλάνο και με το ΝΑΜΕΧ στην Ρώμη δημιουργείτε ένας σύντομος φυσικός διάδρομος, με υψηλές ταχύτητες και πολύ χαμηλό latency έχει σαν αποτέλεσμα οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, καθώς και επιχειρήσεις να έχουν άμεση και υψηλής ποιότητας πρόσβαση στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές της Ευρώπης.

«Η συνεργασία της EXA Infrastructure και της Lancom συνεισφέρει σημαντικά στη διαμόρφωση του ψηφιακού μέλλοντος της περιοχής, με την τεχνογνωσία της EXA να παίζει κρίσιμο ρόλο, προκειμένου να κάνουμε το όραμά μας πραγματικότητα. Η συνεργασία δημιουργεί απευθείας συνδέσεις με τα πιο σημαντικά internet exchanges της Ευρώπης, κάτι που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην παροχή προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών και στην ενίσχυση της αξιοπιστίας των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη.

Ανυπομονούμε να δούμε τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει η συνεργασία με την EXA Infrastructure», επεσήμανε ο Γιώργος Νώλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Lancom. «Η στρατηγική συνεργασία μας με την Lancom αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση του οράματος και των σχεδίων ανάπτυξης για την περιοχή της Μεσογείου, ενισχύοντας περαιτέρω το επίπεδο διασυνδεσιμότητας και τις παρεχόμενες επιλογές από πλευράς υποδομών στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Η EXA Infrastructure παραμένει προσηλωμένη και δεσμεύεται να δημιουργήσει τις υποδομές που απαιτούνται, προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για διεθνή χωρητικότητα. Ο συνδυασμός των δυνάμεών μας θα δημιουργήσει ένα σημαντικό κόμβο ψηφιακής συνδεσιμότητας, που θα επιτρέψει στους πελάτες μας να υλοποιήσουν τα πλάνα ανάπτυξης τους», ανέφερε ο Nicholas Collins, Chief Commercial Officer της EXA Infrastructure.

Όπως δήλωσε στο Business Voice o Γιώργος Νώλης CEO της Lancom, η εταιρεία του βρίσκεται στο μικροσκόπιο άλλων εταιρειών και δέχεται προτάσεις συνεργασίας ή εξαγοράς ποσοστού. «Εξετάζουμε όλες τις προτάσεις, αλλά αυτή την στιγμή τα οικονομικά μας δεδομένα είναι τέτοια όπου δεν έχουμε ανάγκη για επιπλέον κεφάλαια»

Η Lancom υπολογίζει να κλείσει το 2023 με κύκλο εργασιών τα 5 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 3,2 εκατ. Ευρώ το 2022. Το EBITDA θα φτάσει τα 2,5 εκατ. ευρώ το 2023 σε σχέση με το 1,05 εκατ. ευρώ το 2022.

Το Balkan Gate στην Θεσσαλονίκη έχει φτάσει το 75% της κάλυψης του στην Φάση 1 και έχει ξεκινήσει η κατασκευή της Φάσης 2. Το Data Center της Αθήνας έχει φτάσει σχεδόν στο 100% και όσον αφορά το Data Center της Κρήτης βρίσκεται υπό κατασκευή με προγραμματισμένη παράδοση το 2024.

Επιπλέον η ΕΧΑ INFRASTRACTURE ανακοίνωσε την υποβρύχια διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω μιας δεύτερης υποθαλάσσιας διαδρομής ως μέρος της συνεχιζόμενης στρατηγικής επένδυσης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των πελατών της.
Η EXA θα προσθέσει 550 χιλιόμετρα ενός νέου συστήματος DWDM σε δύο διαδρομές οπτικών ινών που θα συνδεθούν στα Χανιά της Κρήτης. Αυτές οι νέες επεκτάσεις ενισχύουν περαιτέρω το αποτύπωμα δικτύου της EXA συνδέοντας τα Χανιά τόσο με την Αθήνα όσο και με την Πρέβεζα, τα τρία αναδυόμενα hotspot συνδεσιμότητας, προσφέροντας πρόσθετες επιλογές διαφοροποίησης δρομολόγησης.

«Η ζήτηση για αξιόπιστη συνδεσιμότητα υψηλής χωρητικότητας καθοδηγείται από την ανάπτυξη νέων υποθαλάσσιων καλωδίων που συνδέονται στην Κρήτη, τα οποία θα συνδέσουν την Ευρώπη με τις περιοχές της Ασίας Ειρηνικού και της Αφρικής με υψηλή ανάπτυξη. Επιπλέον, αρκετοί φορείς εκμετάλλευσης DATA CENTERS έχουν ανακοινώσει κατασκευές στο νησί, οι οποίες θα τοποθετήσουν την Κρήτη ως ουδέτερη θέση διασύνδεσης για υποθαλάσσια καλώδια», δήλωσε ο Steve Roberts, Αντιπρόεδρος Δικτύων Επενδύσεων, EXA Infrastructure.

«Η EXA βρίσκεται σε στρατηγική θέση για να κατακτήσει ένα μερίδιο αυτής της ανάπτυξης αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις κλιμάκωσης των υπαρχόντων δικτύων και αξιοποιώντας την επιτυχία της Trans Adriatic Express και της Ionian Cable. Αναμένουμε ότι αυτή η επένδυση όχι μόνο θα ενισχύσει την περιφερειακή μας παρουσία αλλά και θα τοποθετήσει την EXA ως τον κορυφαίο παίκτη στην παροχή αξιόπιστων και αποτελεσματικών λύσεων συνδεσιμότητας σε όλο το ευρύτερο ευρωπαϊκό τοπίο».

Η σύνδεση της Κρήτης με το εκτεταμένο ιδιωτικό της δίκτυο της προσφέρει ξεχωριστές επιλογές δρομολόγησης επιτρέποντας στους πελάτες της να συνδεθούν απρόσκοπτα με την Ιταλία χωρίς να χρειάζεται να περάσει από την Αθήνα. Η Κρήτη γίνεται γρήγορα η πιο νότια εναλλακτική πύλη προς την Ευρώπη, προσφέροντας ποικιλομορφία από το Παλέρμο και τη Μασσαλία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η EXA ανακοίνωσε ότι επέκτεινε περαιτέρω την παρουσία της στην Ελλάδα, μέσω του DATA CENTER Balkan Gate της Lancom. Η στρατηγική της συνεργασία στοχεύει στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας και των υπηρεσιών υποδομής, καθιερώνοντας την Ελλάδα ως κρίσιμο σύνδεσμο για τις ανταλλαγές Διαδικτύου στην Ευρώπη.

Keywords
Αναζητήσεις
lancom--exa-infrastructure-stratigiki-synergasia-pou-exasfalizei-nea-dedomena-stin-syndesimotita-tis-choras-me-tin-na-evropi.htm
Τυχαία Θέματα