Ισχυρό «αποτύπωμα» της Nexi Πληρωμών Ελλάς στα εγχώρια payments!

12:03 3/12/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σε 63,6 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών της Nexi στη χώρα μας για το 2022, με το μικτό κέρδος να διαμορφώνεται στα 14,44 εκατ. ευρώ. Όσο για το καθαρό κέρδος προ φόρων έφτασε στα 4,41 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας πέρυσι διαμορφώθηκαν στα 9,07 εκατ. ευρώ, τη στιγμή κατά την οποία το σύνολο των απαιτήσεων ανήλθε στα 177,14 εκατ. ευρώ, με τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις να φτάνουν στα 166,94 εκατ. ευρώ.

Τα δε, έσοδά της προέρχονται από την παροχή υπηρεσιών και πιο συγκεκριμένα από εκκαθάριση συναλλαγών (acquiring). Μάλιστα, τα εν λόγω

έσοδα αντιπροσωπεύουν την αμοιβή που καταβάλλουν οι έμποροι, ως ποσοστό επί της αξίας συναλλαγής. Οι αμοιβές αυτές αναγνωρίζονται ως έσοδα την ημέρα εκκαθάρισης της συναλλαγής και συμπεριλαμβάνουν και τις διατραπεζικές προμήθειες (Interchange Fees προς τις εκδότριες τράπεζες των καρτών και scheme fees προς MasterCard, Visa, Diners, China Union Pay)

Σε επίπεδο κόστους διατραπεζικών συναλλαγών της εταιρείας, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους η διατραπεζική προμήθεια για Mastercard
ανήλθε στα 16.204.395 ευρώ, αυτή της Visa στα 9.350.471 ευρώ, της Alpha Bank στα 2.862.983 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη διατραπεζική προμήθεια China Union Pay έφτασε στα 57.647 ευρώ.

Τουρισμός, e-πληρωμές, ηλεκτρονικό εμπόριο και wallets οι πυλώνες ανάπτυξης

Η Nexi δραστηριοποιείται ως ίδρυμα πληρωμών, αφού έλαβε τη σχετική άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος. Μάλιστα, η χρήση του 2022 ήταν το πρώτο έτος λειτουργίας της εταιρείας, ακολουθώντας την απόσχιση του κλάδου αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών από την Alpha Bank και την εξαγορά ποσοστού της τάξεως των 90,09% των μετοχών από τη Nexi S.p.A.

Όπως σημειώνουν στελέχη της εταιρείας, μια σειρά από παράγοντες φαίνεται πως επέδρασαν θετικά στην οικονομική της απόδοση κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Αρχικά, καταγράφηκε αύξηση του όγκου συναλλαγών ως συνέπεια της αύξησης των τουριστικών αφίξεων σε επίπεδα κοντά σε αυτά του 2019. Δευτερευόντως, συνεχίστηκε η αύξηση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών ως ποσοστό της εγχώριας ιδιωτικής κατανάλωσης, που συνοδεύτηκε από περαιτέρω ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και των πληρωμών μέσω ηλεκτρονικών πορτοφολιών.

Η εταιρεία, που κατέχει ηγετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή αγορά πληρωμών, παρέχει απλές, ταχείς και ασφαλείς λύσεις πληρωμών σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και εν γένει χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Στην Ελλάδα απασχολεί περισσότερα από 40 άτομα.

Σε διεθνές επίπεδο, σήμερα, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 25 χώρες, εξυπηρετώντας τουλάχιστον 2,2 εκατομμύρια εμπόρους και διαθέτοντας 170 εκατομμύρια κάρτες.

Keywords
Αναζητήσεις
ischyro-apotypoma-tis-nexi-pliromon-ellas-sta-egchoria-payments.htm
Τυχαία Θέματα