Οι εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης ως «οδηγός» ανάπτυξης για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας

07:01 11/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), εξέδωσε έκθεση με τίτλο «Πρωταθλητές, χαμένες ευκαιρίες: Οι κρίσιμοι ρόλοι των εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης στην οικονομική μετάβαση της Ευρώπης», στην οποία στέκεται στον σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν στον ρόλο της οικονομίας στην Ευρώπη οι μεσαίες επιχειρήσεις.

Ανάμεσα σε άλλα, στην έκθεση που δημοσιεύτηκε με τη συνεργασία του European Policy Centre, επισημαίνεται ότι θα πρέπει η ΕΕ να στοχεύσει

στη χρηματοδότηση και ανάπτυξη των μεσαίων επιχειρήσεων.

Οι επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης (εταιρείες 250 έως 3.000 υπαλλήλους) συμβάλλουν σημαντικά στην απασχόληση και τη δημιουργία αξίας στην ευρωπαϊκή οικονομία και αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 17% της συνολικής απασχόλησης και το 21% του τζίρου στον επιχειρηματικό τομέα της Ευρωζώνης.

Αν και οι προοπτικές υπάρχουν, υπογραμμίζεται ότι η έλλειψη ενός σταθερού ορισμού και στατιστικής σαφήνειας γύρω από τις εταιρίες μεσαίας κεφαλαιοποίησης μπαίνει εμπόδιο στο να υπάρξει η τεχνική ανάλυση που θα επιτρέψει να διαμορφωθούν στοχευμένες πολιτικές γύρω από την ανάπτυξη τους.

Η αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Gelsomina Vigliotti στάθηκε στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον, που θα επιτρέψει στις εταιρίες να συμβάλλον με πιο αποφασιστικό τρόπο στην οικονομική μετάβαση της Ευρώπης.

«Οι μεσαίες επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης είναι οι κρυφοί πρωταθλητές της ευρωπαϊκής οικονομίας, οδηγώντας την καινοτομία, την παραγωγικότητα και τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον. Η συνεισφορά τους στην απασχόληση και τη δημιουργία αξίας είναι σημαντική, αλλά το δυναμικό τους για ανάπτυξη παραμένει αναξιοποίητο. Είναι κρίσιμο να δώσουμε προτεραιότητα στη στοχευμένη υποστήριξη και να δημιουργήσουμε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τις μεσαίες επιχειρήσεις ώστε να ανθίσουν και να συμβάλλουν ακόμη περισσότερο στην οικονομική μετάβαση της Ευρώπης».

Keywords
Αναζητήσεις
oi-etaireies-mesaias-kefalaiopoiisis-os-odigos-anaptyxis-gia-to-mellon-tis-evropaikis-oikonomias.htm
Τυχαία Θέματα