«Σύννεφα» για την παγκόσμια ανεργία το 2024

20:39 10/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Έκθεση της Διεθνής Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί κατά 2 εκατομμύρια, ανεβάζοντας το ποσοστό της παγκόσμιας ανεργίας από 5,1% που ήταν το 2023.

Ο διευθυντής του τμήματος ερευνών της ΔΟΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά σχετικά με την έκθεση ότι «προβλέπουμε μία μέτρια πτώση των επιδόσεων στις αγορές εργασίας, εν μέρει επειδή η ανάπτυξη επιβραδύνεται σε όλο τον κόσμο. Κατά τις περιόδους αργής αύξησης της παραγωγής, το πραγματικό μέσο εισόδημα και οι πραγματικοί μισθοί είναι συχνά ευάλωτα στα ξαφνικά “σοκ” ανόδου

των τιμών».

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, μετά από μία σύντομη αναπτυξιακή ώθηση, αφού οι χώρες ανέκαμψαν από την κρίση της πανδημίας ,η συνολική αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, επέστρεψε γρήγορα στο αργό ρυθμό που παρατηρήθηκε την προηγούμενη δεκαετία, σημειώνεται πτώση.

Παράλληλα, τονίζεται πως αναμένεται μικρή άνοδος στην απασχόληση μεταξύ των χωρών με υψηλότερο μεσαίο εισόδημα τα επόμενα δύο χρόνια, ωστόσο στις χώρες χαμηλού και χαμηλότερου μεσαίου εισοδήματος αυτή η άνοδος θα παραμείνει ισχυρή. 

Keywords
Αναζητήσεις
synnefa-gia-tin-pagkosmia-anergia-to-2024.htm
Τυχαία Θέματα