Το ΧΑ αντέχει και συνεχίζει «στα πράσινα» παρά τις διεθνείς πιέσεις

19:27 10/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το ΧΑ έχει δυναμική βασισμένη σε θεμελιώδη μεγέθη και ισχυρούς επενδυτές που είναι απρόθυμοι να ρευστοποιήσουν και αποδείχθηκε για άλλη μία φορά την Τετάρτη, όταν παρά τη διόρθωση των διεθνών αγορών σε Ευρώπη και Wall Street την προηγούμενη ημέρα, δεν πιέστηκε, πήρε μία ανάσα και έκλεισε για άλλη μία φορά ανοδικά.

Οι πωλήσεις ειδικά στο ισχυρό τμήμα της αγοράς αντικρούστηκαν με ευκολία και επέτρεψαν σε ισχυρούς επενδυτές να ενισχύσουν τις θέσεις τους, ενώ οι διακυμάνσεις στους τίτλους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ήταν ήπιες και η κίνηση συντεταγμένη.

Η αρχική διόρθωση ήταν μικρή και

τα χαμηλά σημειώθηκαν πριν τις 12:30. Στη συνέχεια οι αγοραστές απορρόφησαν την προσφορά χωρίς βιασύνες και μετά τις 15:00 οι μετοχές είχαν στηρίξεις και οι αγορές οδήγησαν ήπια ανοδικά το δείκτη μέχρι το κλείσιμο της ημέρας. Η διακύμανση ήταν περίπου 8 μονάδες δηλαδή σχεδόν 0,50% από το χαμηλότερο έως το υψηλότερο σημείο της ημέρας.

Η ΕΤΕ πήρε μία ανάσα, όσοι ήθελαν να κατοχυρώσουν το έκαναν αλλά ο Γενικός Δείκτης και ο δείκτης FTSE της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έκλεισαν ανοδικά όπως και οι μισές μετοχές. Συνολικά 50 σημείωσαν άνοδο και 56 υποχώρησαν. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.344.51 μονάδες με άνοδο 0,25%. Οι συναλλαγές έφθασαν τα 92,4 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,84 εκατ. σε πακέτα στον ΟΠΑΠ.

Παρά τη μικρή διόρθωση της ΕΤΕ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο κατά 0,8% στις 1.126.44 μονάδες καθώς η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς σημείωσαν άνοδο. Ο δείκτη FTSE της μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,42% στις 3.256 μονάδες, ενώ ο FTSEM της μεσαίας υποχώρησε κατά 0,22% στις 2.286.97 μονάδες.

ΔΕΗ, Motor Oil, ΟΠΑΠ και Alpha Bank στήριξαν επίσης μαζί τη μετοχή της JUMBO. Η Helleniq Energy διόρθωσε λόγω της αποκοπής του δικαιώματος σε προμέρισμα.

Keywords
Αναζητήσεις
to-cha-antechei-kai-synechizei-sta-prasina-para-tis-diethneis-pieseis.htm
Τυχαία Θέματα