Ο Καραμανλής, ο Σαμαράς, η συσπείρωση, ο κεντρώος χώρος και το σύνθημα νίκης

06:45 11/5/2023 - Πηγή: Emea.gr

Με ομιλίες βγαλμένες από τα παλαιά, ξεσήκωσαν τους Νεοδημοκράτες οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας το σύνθημα της νίκης στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η ικανοποίηση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των στελεχών της κυβέρνησης, αλλά και των εκατοντάδων Νεοδημοκρατών που γέμισαν ασφυκτικά κάθε γωνιά του Ζαππείου.

Όπως

μαθαίνει η στήλη, τόσο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και οι στενοί του συνεργάτες, στον πρωινό καφέ της Τετάρτης δήλωναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εκδήλωση, που έστειλε μήνυμα ενότητας της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με «στοχευμένες» δημοσκοπήσεις που διενεργούνται με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου και δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η συσπείρωση της «γαλάζιας» παράταξης πιάνει σταδιακά οροφή, γεγονός που σημαίνει ότι η ΝΔ θα κινηθεί σίγουρα, πάνω από το 33%, στις εκλογές του Μαΐου.

Μάλιστα, πληροφορίες από εταιρείες δημοσκοπήσεων, αναφέρουν ότι η ΝΔ κερδίζει κατά κράτος και τη «μάχη» του κέντρου.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι το 34% που δίνει η μεγάλη συσπείρωση μπορεί να εκτοξευτεί σε πάνω από 36%, αν η κυβερνώσα παράταξη πάρει το 60% – με 70% των ψηφοφόρων που κινούνται στον κεντρώο χώρο.

Αν συμβούν τα παραπάνω, ο μεγάλος χαμένος των εκλογών θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς το κόμμα του θα κινηθεί κάτω από το 30%.

Αυτό θα σημάνει ισχυρές αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα αμφισβητηθεί ευθέως η κυριαρχία του προέδρου Αλέξη.

Εξάλλου, πολλοί είναι εκείνοι που δεν θεωρούν τυχαίες τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόνισε πρόσφατα ότι «θα δούμε εν καιρώ πως είναι η σκορδαλιά, χωρίς σκόρδο», εννοώντας πως θα δούμε πως θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς εκείνον στην προεδρία του κόμματος.

Την ίδια ώρα κατήφεια επικρατεί και στο ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν βλέπουν να επιτυγχάνεται ο στόχος του «ισχυρού διψήφιου ποσοστού».

Αν τελικά το ΠΑΣΟΚ κινηθεί σε μονοψήφια νούμερα, δεν αποκλείεται να δούμε και σημαντικές αλλαγές στο κόμμα, που θα αφορούν και στην καρέκλα του προέδρου.

Οι κάλπες επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις, ευχάριστες, αλλά και δυσάρεστες.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα