Η «τρέλα» της ατάκας και η κανονικότητα!

07:01 27/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Παρακολουθώντας τα διάφορα – τηλεοπτικά – πάνελ που «στήνουν» τα κανάλια, ανεξάρτητα της ώρας που προβάλλεται η κάθε εκπομπή θα διαπιστώσουμε την ανάγκη που έχουν οι καλεσμένοι – κυρίως – για την τοποθέτηση μέσω της καλύτερης ατάκας!

Αυτό δεν ισχύει μόνον για τους καλεσμένους, αλλά και για τους «οικοδεσπότες» – δημοσιογράφους οι οποίοι και αυτοί «κυνηγούν» την καλύτερη ατάκα που θα τους κάνει «viral» στα κοινωνικά δίκτυα!

Είναι προφανές, σε όλους, πως η τηλεόραση αποτελεί ακόμη και σήμερα – και όχι μόνο στην Ελλάδα

– το καλύτερο ή μάλλον το πιο δυνατό Μέσο. Έτσι πολλοί πολιτικοί κατάφεραν ή και καταφέρνουν να γίνουν σημείο αναφοράς, χρησιμοποιώντας ως «εργαλείο», μέσω της παρουσίας τους στην τηλεόραση, κάποιες τοποθετήσεις τους που εκ των υστέρων γίνονται video σε συγκεκριμένο / συγκεκριμένα portals . Προφανώς για λόγους επικοινωνιακούς η προσέγγιση αυτή και safe είναι και τον απαραίτητο θόρυβο κάνει, αλλά πλέον ο κόσμος δεν «μασάει». Έτσι αν θες να «κερδίσεις» τον κόσμο θα πρέπει να κινηθείς πλέον στην ουσία και στα τσιτάτα που μπορούν να σε φέρουν στον «αφρό».

Το περίεργο σε όλο αυτό είναι η εμμονή κάποιων να επιμένουν σε τοποθετήσεις που τελικά αποδεικνύονται χωρίς περιεχόμενο με αποτέλεσμα στο τέλος να εκτίθενται, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί κάτι που μπορεί να τους δημιουργεί οποιοδήποτε ντροπή.

Τελευταίο – προς το παρόν – παράδειγμα αποτελεί το θέμα της φωτιάς, αλλά και της πτώσης του Canadair, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια των δύο πιλότων μας. Λοιπόν καθένας και καθεμιά που έβγαινε στην τηλεόραση είχε κάτι να πει, χωρίς ωστόσο να έχουν να πουν κάτι!

Keywords
Αναζητήσεις
i-trela-tis-atakas-kai-i-kanonikotita.htm
Τυχαία Θέματα