Joker: Πωλητήριο και στα Public;

06:45 27/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Τα πράγματα σε ότι αφορά στην περίπτωση του Κωτσόβολου φαίνεται πως σιγά – σιγά ξεκαθαρίζουν, με την ΔΕΗ να έχει το προβάδισμα, κάνοντας ένα τεράστιο βήμα προς την μετεξέλιξη της σε ένα ισχυρό επιχειρηματικό όμιλο που θα προσφέρει – εφόσον η συμφωνία υλοποιηθεί – πολυσχιδείς δραστηριότητες!

Για την απόκτηση του Κωτσόβολου έχουν ακουστεί και άλλοι μνηστήρες, όπως το Πλαίσιο, αλλά και o όμιλος Φέσσα, ενώ το Group Olympia

(Πάνος Γερμανός) δεν έδειξε να είναι αρνητικό σε μια τέτοια εξέλιξη, χωρίς ποτέ να διαψεύσει κάτι σχετικό.

Την ίδια στιγμή που η «πιάτσα» αναζητούσε τον / τους «μνηστήρες» του Κωτσόβολου, αλλά και το τίμημα (που τελικά φαίνεται να «κλειδώνει» στα 300 εκατ. ευρώ), μια φήμη κυκλοφορούσε αναφορικά με το μέλλον της αλυσίδας PublicMedia Markt.

Καλές πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για σκέψεις του μεγαλομετόχου του Group Olympia να είναι έτοιμος να κάνει ένα – ακόμη – πετυχημένο «exit», μετά τον Γερμανό και την πολωνική Play. Έτσι πληθαίνουν, με γεωμετρική πρόοδο οι φήμες που θέλουν τον Όμιλο Olympia να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει το «πράσινο φως» προκειμένου να απεμπλακεί από τα Public.

Βλέποντας κανείς «ψυχρά» την πορεία των Public θα δει πως τελικά δεν δικαίωσε, εξαιτίας βεβαίως και άλλων παραγόντων (οικονομική κρίση, υγειονομική κρίση κ.α.) τις αρχικές προσδοκίες των μετόχων (κυρίως του μεγαλομετόχου) του Group Olympia που με την σειρά του δείχνει να προσανατολίζεται σε πιο «έξυπνες» και προσοδοφόρες επενδύσεις!

Όπως μαθαίνουμε, το πρόστιμο που «έφαγε» από το υπουργείο Ανάπτυξης το Public, έφερε ψηλά στην ατζέντα το συγκεκριμένο θέμα! Έτσι, εκεί που η αγορά μίλαγε για ένα, τώρα θα βρεθεί να μιλά για δύο πωλητήρια!

Keywords
Αναζητήσεις
joker-politirio-kai-sta-public.htm
Τυχαία Θέματα