«Καταδικασμένος» σε εκλογική μοναξιά στους ΟΤΑ, ανακατεύει την «σούπα» των υποψηφίων

06:48 27/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, από όπου υποψήφιοι και βάση περίμεναν να βγει λευκός καπνός για τα χρίσματα σε μεγάλους Δήμους και τις Περιφέρειες (πέραν του οδικού χάρτη διεξαγωγής των εκλογών προς ανάδειξη νέου προέδρου) η πολυφωνία καλά κρατεί και -όπως αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι- δυσχεραίνει την όποια απόφαση.

Επειδή όμως η δυσαρέσκεια των εν αναμονή υποψηφίων εξαντλείται, το κόμμα αποφάσισε να προχωρήσει, ακόμα και με «διπλές» προτάσεις για κάποιους Δήμους και καμία για τις περισσότερες των Περιφερειών, στην εκ νέου σύγκληση

της Πολιτικής Γραμματείας, προκειμένου να ρίξει τον «κύβο» όπως μόνο εκείνη γνωρίζει και να κλειδώσουν κάποια ονόματα, έστω την ύστατη στιγμή.

Σήμερα λοιπόν, εκτός απροόπτου, μετά και την αμετακίνητη άρνηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να κατέλθει με κοινούς υποψηφίους στους κομβικούς ΟΤΑ, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει και αν χρειαστεί θα «σπάσει και αυγά» ώστε να μπουν οι πρώτες πινέζες στον Αυτοδιοικητικό χάρτη.

«Συνωστισμός» προσωπικοτήτων και άριστων

Τελευταίες και περισσότερο ασφαλείς πληροφορίες θέλουν το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και εσχάτως εξωκοινοβουλευτικό (αφού το κόμμα του δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μία επιπλέον έδρα στον Βόρειο Τοµέα της Β’ Αθηνώ), ο Κώστας Ζαχαριάδης δηλαδή, να είναι η επικρατέστερη υποψηφιότητα διεκδίκησης του Δήμου Αθήνας.

Βέβαια, το κόμμα προσανατόλιζε τον κ.Ζαχαριάδη για την Ευρωβουλή, λόγος για τον οποίο είχε προβεί (προς αναζήτηση υποψηφίων κυρίως για τον Δήμο Αθήνας) και σε πλήθος άλλες κρούσεις, προς άτομα με λαϊκό έρεισμα, οξεία δημοτικότητα ή επιστημοσύνη. Όπως όμως διαρρέεται, δεν υπήρξε αξιοσημείωτη ζέση. Κάπως έτσι, ο Κώστας Ζαχαριάδης επιστρατεύθηκε για μία ακόμα κρίσιμη μάχη.

Αυτό είναι το «εύκολο» σενάριο. Κι αυτό γιατί οι σύντροφοι της Ομπρέλας προκρίνουν την υποψηφιότητα του πολύπειρου Νίκου Φίλη, ο οποίος επίσης έμεινε εκτός Βουλής, μετά τις πρόσφατες εκλογές αλλά  ως πρώην Βουλευτής Α Αθήνας, έχει σε εκκρεμότητα έναν μηχανισμό που τον στηρίζει.

Παρότι η πληροφορία «αιωρείται» τις πολλές τελευταίες μέρες, ο ίδιος ο κ.Φίλης δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Όχι δημοσίως τουλάχιστον. Αλλά ούτε και μέσω διαρροών, όπως συνέβη με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, που ενω η υποψηφιότητα του οποίου συγκέντρωνε τεράστιο ενδιαφέρον για τον  Δήμο Αθήνας, ουδέποτε έγινε γνωστό -ούτε ως διαρροή- γιατί η εν λόγω πρόταση «έπεσε» στο κενό.

Σε λίγο τα σπουδαία…

Keywords
Αναζητήσεις
katadikasmenos-se-eklogiki-monaxia-stous-ota-anakatevei-tin-soupa-ton-ypopsifion.htm
Τυχαία Θέματα