Γιάννης Μασούτης: Άξιος συνεχιστής μιας οικογενειακής επιχείρησης που κατέκτησε την αγορά

12:01 8/10/2023 - Πηγή: Emea.gr

Άλματα προόδου σημειώνουν τα τελευταία χρόνια τα σούπερ μάρκετ Μασούτης, με την εταιρεία να ετοιμάζεται να «σπάσει το φράγμα» του 1 δισ. ευρώ το 2023.

Πίσω από την επιτυχία αυτή «κρύβονται» φυσικά όλοι οι άνθρωποι της «Δ. Μασούτης», η μερίδα του λέοντος όμως ανήκει στον Γιάννη Μασούτη.

Έναν άνθρωπο που πριν αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης που δημιούργησε και γιγάντωσε ο πατέρας του εργάστηκε σε πολλές θέσεις μέσα στην εταιρεία

και γνώρισε από κοντά κάθε πτυχή και λεπτομέρεια της λειτουργίας της.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε την πορεία του στην εταιρεία το 1990, από τον χώρο των καταστημάτων, ως υποδιευθυντής στο κατάστημα «Μασούτης» στην οδό Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του το 1992 όπου εργάστηκε ως διευθυντής του καταστήματος «Μασούτης» στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Από το 1993 έως το 1995 εργάστηκε στις κεντρικές αποθήκες της εταιρείας και από το 1996 έως το 1997 στο τμήμα marketing., ενώ τo 1998 έγινε αντιπρόεδρος της εταιρείας και παράλληλα διευθυντής του τμήματος αγορών.

Από το 2011 έως το 2014 διετέλεσε πρόεδρος της εταιρείας, ενώ το 2015 ανέλαβα καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Ο Γιάννης Μασούτης είναι μέλος του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Θ. (Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης) από το 2006, του Σ.Ε.Ε.Τ. (Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων) από το 2008 και του Ι.Ε.Λ.Κ.Α. (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) από το 2011.

Συμμετείχε στις εκλογές του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης το 2017 ως επικεφαλής συνδυασμού για τη διεκδίκηση της προεδρίας και εξελέγη πρόεδρος με ποσοστό 91,2%. Το 2018 εξελέγη Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Το 2018 ο Γιάννης Μασούτης υπέγραψε τη μεγαλύτερη εξαγορά που πραγματοποίησε η εταιρεία καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της και οδήγησε την Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. σε δυναμική είσοδο στην αγορά της Αττικής. Με την επέκταση αυτή η εταιρεία που ήταν ήδη market leader του κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα, ενίσχυσε σημαντικά τη δυναμικότητά της πανελλαδικά.

Βραβεύτηκε ως Manager της Xρονιάς 2016 στα Retail Business Awards, ενώ για τα έτη 2014/2015, 2015/16, 2017/18, έπειτα από πρόσκληση έγινε μέλος της κριτικής επιτροπής των European Business Awards.

Από την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, είναι Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ενώ τον Απρίλιο του 2023 εξελέγη στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πέρα από ένας καταξιωμένος επιχειρηματίας, η μεγαλύτερη επιτυχία του Γιάννη Μασούτη είναι το γεγονός ότι κατάφερε να διατηρήσει τον οικογενειακό χαρακτήρα της εταιρείας παρά την γιγάντωσή της. Ή, όπως το περιγράφουν οι ίδιοι: «Η Διαμαντής Μασούτης είναι οι άνθρωποί της. Μια εταιρεία ανθρώπων για τους ανθρώπους. Μια οικογενειακή εταιρεία για την οικογένεια».

Keywords
Αναζητήσεις
giannis-masoutis-axios-synechistis-mias-oikogeneiakis-epicheirisis-pou-katektise-tin-agora.htm
Τυχαία Θέματα