Sniper: Η «κρυμμένη» αγορά του 1 δισ. ευρώ, οι σερβιτόροι από τη Λατινική Αμερική και η Apple!

11:10 26/4/2023 - Πηγή: Emea.gr
Η αγορά του 1 δισ. ευρώ!

Μια καλά «κρυμμένη» αγορά ύψους 1 δισ. ευρώ μας «εμφάνισε» χθες η διοικητική ομάδα της Νομικής Εταιρείας Ζέπος – Γιαννόπουλος, στο πλαίσιο, της δημοσιογραφικής παρουσίασης που έλαβε χώρα στο κέντρο της πρωτεύουσας!

Το ύψος λοιπόν των εργασιών (κύκλος εργασιών) του συνόλου των περίπου 1.000 εταιρειών – γραφείων Νομικών Υπηρεσιών, που σήμερα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα διαμορφώνεται περίπου στο 1 δις ευρώ (ενώ αν υπολογίσουμε και τον

τζίρο που συνδέεται και με φορολογικά θέματα το ποσό αυτό διαμορφώνεται στο 1,5 δις ευρώ).

Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο δημοσιοποιείται και σίγουρα προκαλεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναφορικά με την δυναμική που παρουσιάζεται ένας κλάδος που μάλλον είναι παρεξηγημένος στην Ελλάδα και μπορεί να συνδέεται στο μυαλό που μέσου Έλληνα με τον ταπεινό δικηγόρο που μάχεται στις αίθουσες των δικαστηρίων για την έκδοση ενός διαζυγίου ή μιας παρεξήγησης για ένα χωράφι!

Τα πράγματα έχουν αλλάξει και όλα πλέον είναι διαφορετικά. Τα δικηγορικά γραφεία πλέον είναι εταιρείες και μπορεί να απασχολούν περισσότερα από 200 άτομα (όπως η Νομική Εταιρεία Ζέπος – Γιαννόπουλος).

Βέβαια η ανάπτυξη ενός κλάδου συνδέεται με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και αυτή η «εξίσωση» δεν πρέπει να διακοπεί! 

Παναγιώτης Μονεμβασιώτης: Τέλος οι Έλληνες από την εστίαση – Θα στραφώ στη Λ. Αμερική

Ιδιαιτέρως προβληματισμένος σε σχέση με την εικόνα της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα παρουσιάστηκε ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

Ο ισχυρός άνδρας της Βενέτης, στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Εθνική Πινακοθήκη, αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει προκειμένου να βρει εργαζομένους στην επιχείρησή τους. «Οι Έλληνες, και ειδικά οι νέοι, μετά την πανδημία, έχουν αλλάξει στάση ζωής. Προτιμούν να παίρνουν 500 ευρώ ταμείο ανεργίας και 200 ευρώ από τους γονείς τους και να κάθονται. Άλλωστε με μισθό 800 ευρώ και τα 100 να τα χαλάνε στις μετακινήσεις τους, τους έρχεται μία η άλλη. Επίσης, πολλοί προτιμούν να φεύγουν σεζόν και να παίρνουν τα διπλάσια. Εμείς έχουμε μεγάλο πρόβλημα να βρούμε εργαζόμενους. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα έλλειμμα 100 υπαλλήλων. Φτάσαμε στο σημείο να έρχεται κάποιος, να του φοράμε μια στολή και να τον βάζουμε κατευθείαν να εργαστεί προσπαθώντας να τον εκπαιδεύσουμε παράλληλα. Η εικόνα θα αλλάξει. Ο Έλληνας έχει τελειώσει από την εστίαση. Θα έρθει και στη χώρα μας η τάση που υπάρχει στο εξωτερικό. Π.χ. στις ΗΠΑ μπαίνεις σε ελληνικό εστιατόριο και στην κουζίνα είναι Μεξικανοί. Κι εδώ σιγά σιγά πάμε προς αυτό. Από την κουζίνα θα περάσουν και στο service και στην υποδοχή. Εμείς δε θέλουμε να φέρουμε Ασιάτες, θα στραφούμε σε εργαζόμενους από την Λατινική Αμερική που είμαστε κοντά στις γεύσεις και μπορούμε να τους ικανοποιήσουμε με τον μισθό που προσφέρουμε». Μάλιστα, όταν έκλεισαν τα μικρόφωνα, σε έναν μίνι διάλογο με δημοσιογράφο αναρωτήθηκε: «Μήπως η λύση είναι να κοπεί το επίδομα ανεργίας προκειμένου οι νέοι να αναγκαστούν να δουλέψουν».

Μύκονος: Έρχεται νέο ξενοδοχειακό «deal!»

 Όπως μαθαίνει η στήλη στο νησί των ανέμων ετοιμάζεται να «κλείσει» ένα ακόμη ξενοδοχειακό «deal» που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι νέοι επενδυτές φαίνεται πως έρχονται στην Ελλάδα (ξανά) έχοντας ως στόχο μεγαλεπήβολα σχέδια όχι μόνο για τον κλάδο των ξενοδοχείων!

Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι εδώ!

Εμείς μπορούμε να μην ασχολούμαστε, καθώς θεωρούμε ότι δεν μας αφορά ή δεν θα μας «αγγίξει» αλλά η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι εδώ και στις ανεπτυγμένες χώρες έχει ξεκινήσει ήδη η συζήτηση, καθώς όλοι θεωρούν ότι θα αλλάξουν όλα όχι αύριο! Σήμερα!

H Apple γίνεται τράπεζα!

Μπορεί να μην αφορά την Ελλάδα. Ούτε καν την Ευρώπη καλά – καλά ακόμη, αλλά η Appleεταιρεία που παράγει τα iPhone) γίνεται τράπεζα και δίνει μάλιστα επιτόκιο 4,15% έχοντας τις «ευλογίες» της μεγάλης Goldman Sachs! Βέβαια για να πάρεις αυτό το επιτόκιο (σε δολάρια) θα πρέπει να είσαι κάτοχος iPhone, να έχεις Apple Card και να είναι μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ! Οι αναλυτές λένε πως η Apple δεν θέλει να γίνει τράπεζα… αλλά ούτε και αυτοκίνητα θέλει να φτιάξει!

Το βρήκαμε στο Facebook (και αξίζει) *

Ο «Μπαρουφάκης» δεν είναι βλάκας, και σίγουρα δεν είναι ναΐφ, μην τον υποτιμάτε. Βλάκα με πλούσιο γάμο, ακαδημαϊκή καριέρα, πολύχρονη παρουσία στην ελληνική και διεθνή ειδησεογραφία και ευπώλητα βιβλία, δεν βρίσκεις.

Τα καραγκιοζιλίκια με τις κλειστές τράπεζες και τις Δημητρούλες δεν τα ξεφουρνίζει τυχαία πριν τις κάλπες, αλλά βάσει υπολογισμού. Πιστεύει ότι ξεδιπλώνει ακόμη ένα «παίγνιο» σαν αυτά του 2015, που τα πληρώσαμε με κλειστές τράπεζες, ένα σκληρό τρίτο μνημόνιο και κάμποσα δισ. ευρώ. Αφενός, εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικώς τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς τα στελέχη του μιλάνε για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΜΕΡΑ 25 με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να μην τολμά να αποκλείσει ρητώς και κατηγορηματικώς μετεκλογική συνεργασία με τον εκφραστή αυτοκτονικών για την οικονομία και τη χώρα σεναρίων

Επιβεβαιώνοντας στην κοινή γνώμη την αξία του «χαρτιού» του. Αφετέρου, στο «σου δίνω, μου δίνεις» κάθε κυβερνητικού συνεταιρισμού θα εμφανιστεί ως καλός Gambler να δίνει κάτι που ποτέ δεν είχε, την μπλόφα του να «υποχωρήσει» δήθεν από τις ηροστρατικές του βλέψεις έναντι, προφανώς κάποιων ανταλλαγμάτων (υπουργείων, ίσως κάποιων διορισμών, κ.α.). Επιπλέον, το 2% που έπαιρνε δημοσκοπικά, κάτι με τον ξυλοδαρμό στα «Εξάθλεια», κάτι με την προσέλκυση των δραχμίστας και των λογής «αντισυστημικών» έχει φτάσει δημοσκοπικά το 5%.

Κρίμα που ο Τσίπρας δεν παίζει πόκερ να του κόψει από τώρα τον βήχα και να τρέχει και να μην φτάνει εάν Κέντρο και Αριστερά πάρουν 151+ έδρες.

Εκτός εάν…

* από τον λογαριασμό του Θανάση Παναγόπουλου
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα