Export Credit Greece: Παγκόσμια συνάντηση των εθνικών οργανισμών εξαγωγικών πιστώσεων

12:00 21/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Από σήμερα και έως τις 23 Μαΐου, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα το «Prague Club Biennial Meeting», της Berne Union, το κορυφαίο συνέδριο των οργανισμών εξαγωγικών πιστώσεων (ECAs). Η συνάντηση διοργανώνεται από την Export Credit Greece και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι ηγεσίες οργανισμών εξαγωγικών πιστώσεων από 26 χώρες θα βρεθούν στην Αθήνα

για να συμμετάσχουν στη συνάντηση του Prague Club, το οποίο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες συναντήσεις του οικοσυστήματος της εξαγωγικής οικονομίας και του διεθνούς εμπορίου, παγκοσμίως.

Από ελληνικής πλευράς, παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιήσουν μεταξύ άλλων o υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, Κώστας Φραγκογιάννης, η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Μάιρα Μυρογιάννη, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο CEO της Export Credit Greece, Γρηγόρης Σταματόπουλος, στελέχη τραπεζών, στελέχη ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται το εν λόγω συνέδριο στην Ελλάδα, σε μία κομβική στιγμή για τον χώρο των εξαγωγών, καθώς συγκεντρώνει το σύνολο των κορυφαίων ECAs, παγκοσμίως, αλλά και επενδυτικούς οργανισμούς. Η διοργάνωση του Prague Club Biennial Meeting από την ECG θα αναδείξει τον νέο στρατηγικό ρόλο της Export Credit Greece, θα ενισχύσει τη διεθνή της εικόνα, ως καταλύτη για την ελληνική οικονομία και θα δώσει την ευκαιρία για ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των ομόλογων οργανισμών εξαγωγικών πιστώσεων.

Η Berne Union είναι η κορυφαία παγκόσμια ένωση στον κλάδο των εξαγωγικών πιστώσεων και αποτελεί σημαντικό πυλώνα του διασυνοριακού εμπορίου, παρέχοντας ένα φόρουμ για ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και δικτύωσης μεταξύ των μελών της, ενώ προωθεί την εποικοδομητική συνεργασία με τον ευρύτερο κλάδο χρηματοδότησης του εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, ρυθμιστικών αρχών και πολιτικών, εμπορικών, ακαδημαϊκών και άλλων ενώσεων. Αποστολή της είναι να διευκολύνει το διασυνοριακό εμπόριο όσον αφορά τις εξαγωγικές πιστώσεις και τις ξένες επενδύσεις. Στο πλαίσιο της Berne Union έχει πλέον ενταχθεί και το Prague Club με τη συμμετοχή ECAs που δραστηριοποιούνται σε αναδυόμενες οικονομίες, και ως μέλη αυτής της διεθνούς κοινότητας συνεργάζονται στενά δημιουργώντας συνέργειες.

Keywords
Αναζητήσεις
export-credit-greece-pagkosmia-synantisi-ton-ethnikon-organismon-exagogikon-pistoseon.htm
Τυχαία Θέματα